Haberler

Kayseri'de 750 Kişilik Geri Gönderme Merkezi

Kayseri Valisili Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde halen 156 kişinin kaldığı 'Geri Gönderme Merkezi'nde' incelemelerde bulundu.

Kayseri Valisili Orhan Düzgün, İl Göç İdaresi Müdürlüğü bünyesinde halen 156 kişinin kaldığı 'Geri Gönderme Merkezi'nde' incelemelerde bulundu.

Kayseri- Sivas karayolu 26'ncı kilometre Gömeç Mevkii'nde bulunan Geri Gönderme Merkezi'ne Vali yardımcıları Erdoğan Aygenç ve Mehmet Aktaş, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ve İl Jandarma Komutanı Albay Halil Uysal ile birlikte gelen Vali Düzgün, ilgililerden bilgi aldı.

Vali Düzgün'e ilk olarak İl Göç İdaresi Müdür Vekili Sebahattin Akgöz ve Merkez Müdür Vekili Hacı Ahmet Karacabey tarafından merkezin durumu hakkında brifing verildi. Daha sonra, beraberindeki heyetle birlikte 16 bin metrekare kapalı alanda 750 kişiye hizmet verecek kapasitede bulunan merkezi gezen Vali Düzgün, merkezin kapalı devre izleme sistem odası, konferans salonu, yemekhanesi, spor salonu ve çocuk oyun alanı gibi bölümlerini de inceleyerek bilgi aldı. Düzgün, yaptığı incelemenin ardından, merkezin 10 Mart 2016 tarihinden itibaren faaliyete geçtiğini ifade ederek, şu an merkezde 98 Irak Türkmeni, 55 Pakistan vatandaşı, 2 Suriyeli ve 1 Afganı olmak üzere toplam 156 kişinin barındığını belirtti.

Merkezin, insani açıdan her türlü ihtiyaca cevap verebilecek donanımda olduğunu belirten Vali  Orhan Düzgün, "750 yatak kapasiteli merkezde erkekler, kadınlar, aileler ve engelliler için ayrı bölümler yer almaktadır. İdari alan ve sığınmacılar alanı olmak üzere ikiye ayrılan merkezde çocuk oyun alanları, derslikler ve spor salonu gibi etkinliklerin yapılabileceği alanlar da oluşturulmuştur. Değişik nedenlerle mağdur olmuş, mülteci ya da sığınmacı konumuna düşmüş insanlara, Türk misafirperverliğinin en iyi şekilde gösterildiği sıcak bir yuva olarak hizmet etmektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vali Orhan Düzgün Orhan Düzgün Kayseri Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title