Haberler

'Kayıp Trilyon Davası' Kitap Oldu

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın Ev Hapsi Cezası Aldığı ve Kamuoyunda 'Kayıp Trilyon' Olarak Bilinen Davanın, 'Dreyfus Davası Gibi Bir Dava Olduğunu ve Bir Yolu Bulunarak Mutlaka Yenilenmesi Gerektiğini' Söyledi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın ev hapsi cezası aldığı ve kamuoyunda ''Kayıp trilyon'' olarak bilinen davanın, ''Dreyfus davası gibi bir dava olduğunu ve bir yolu bulunarak mutlaka yenilenmesi gerektiğini'' söyledi.

Şevket Kazan, düzenlediği basın toplantısında ''kayıp trilyon'' davasıyla ilgili sürecin anlatıldığı ''28 Şubat Ürünü Bir Dava ile Erbakan Nasıl Yargılandı'' kitabının tanıtımını yaptı.

Bu dava nedeniyle ''ev hapsi'' cezası verilen ve halen Altınoluk'ta cezasını çekmekte olan Erbakan'ın başbakanlık görevinde bulunduğunu anlatan Kazan, siyasette 40 yıldan beri şerefle görev yaptığını söyledi. Kazan, Erbakan'ın daha önce de kurduğu partiler kapatıldığı için siyasi yasakla karşılaştığını, ancak bu dava ile ''yüz kızartıcı bir suç isnadı ve verilen mahkumiyet kararıyla siyasi yaşamına son verilmek istendiğini'' öne sürdü.

Kazan, kitabıyla ''Erbakan'ın siyasi yaşamına noktayı koyan davanın iç yüzünü, dosyada yer alan belgelerle ortaya koymak istediğini'' ifade ederek, ''Yıllarca Adalet Bakanlığı yapmış ve yargı erkinin her ihtiyacını karşılamak için büyük bir özveriyle hizmet etmiş bir siyasetçi olarak, bir adli hatanın düzeltilmesi amacıyla da olsa böyle bir kitabı yazmış olmaktan gerçekten üzgünüm'' dedi.

Kazan, ''Biz bugüne kadar sustuysak efendiliğimizden sustuk. Erbakan Hocamız kendisi de bir hakim oğlu olduğu için bize 'hep sakin olun, yargı eninde sonunda adil bir karar verecektir' demiştir ama maalesef bu gerçekleşmemiştir'' diye konuştu. Şevket Kazan, ''Bu, Dreyfus davası gibi bir davadır. Bir yolu bulunup mutlaka yenilenmelidir'' dedi.

-Gül hakkındaki karar-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kazan, ''Erbakan'ın cezasının cumhurbaşkanı tarafından affedilmesi yönünde beklentiler bulunduğunun'' hatırlatılması üzerine, ''Cumhurbaşkanı'nın affı bu lekeyi silmez. Bizim mücadelemiz o değil. Biz haksız bir kararın ortadan kaldırılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Şevket Kazan, aynı davayla bağlantılı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında ''yasal imkansızlık nedeniyle soruşturma yapılmasına gerek olmadığına'' karar verdiğinin hatırlatılması üzerine, ''O tarihte, Abdullah Gül de benim gibi genel başkan yardımcısıydı. Ancak, mahkeme, bu davada sadece iki kişiyi sorumlu bulmuştur; Erbakan ve o dönemde partinin mali işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıza Ulucak. Rıza Ulucak'la ilgili ceza davası felç geçirdiği için askıya alınmıştır. Davada diğer yöneticilerin hepsi beraat etmiştir. Abdullah Gül ise o dönemde milletvekili olduğu için dosyası ayrılmıştır. Eğer yeniden dava görülse ne olacak? Abdullah Gül de beraat edecek bizler gibi. Başsavcının aldığı karar isabetli bir karardır''dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title