Haberler

Kastamonu'daki Cinayet

Damadını silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı Eşini silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan kadın ise mahkemece tutuklandı.

Damadını silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı. Eşini silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuksuz yargılanan kadın ise mahkemece tutuklandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, 26 Haziran'da Huzurkent Sitesi'ndeki evinde yaralı bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Serkan Arslan'ı, öldürdüğü iddiasıyla tutuklu sanık kayınpederi Şerafettin İlişiklioğlu, tutuksuz sanık eşi Bilgehan Arslan ile annesi Ayşe İlişiklioğlu ve avukatları katıldı.

Sanık Şerafettin İlişiklioğlu, savunmasında, kızının kendisine "Damadının kızından altınları istediğini" öne sürerek, "Kızım bana 'Bu gece altınları getirirsen getirirsin. Yoksa çok kötü şeyler olacak' dediğini anlattı. Sonra kızımın evine gittik. Damadım daha sonra gelerek kızıma ve bana yönelik küfür etti. Tartışma çıkınca yanımda getirdiğim av tüfeğini elime aldım. Tüfek bir el ateş aldı. Daha sonra bir kaç el daha ateş ettikten sonra kızım ve eşim bana yapma dediler. Bu sırada damadım koltuğun üzerinde yığılıp kaldı. Yanımda getirdiğim tüfek ve levyeyi kutuya koyup evden çıktık. Yoldayken kızım bu iş benim yüzümden oldu diyerek arabadan atlayarak polise teslim olacağını söyledi" diye konuştu.

Tutuksuz sanık Bilgehan Arslan, eşiyle birbirlerine aşık olduklarını ve evlendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Evlendikten 35 gün sonra eşim cezaevine girdi. Bana bu durumdan daha önce hiç bahsetmemişti. Eşimin cezaevinde kaldığı süre içinde evde yalnız kaldığımdan düğünde bana takılan altınları eşiminde bilgisi dahilinde annemlerin evine bıraktım. Olay günü ise eşim bana 'Bu altınlar bu akşam buraya gelecek, yoksa bu işin sonu çok kötü olacak' dedi. Daha sonra annemle babam bize gelip altınları getirdiler. Eşim eve geldi ve bize çıkın gidin dedi. Babam da 'altınları getirdik' dedi. Tartışma çıkınca babam eşime bir kaç el ateş etti. Daha sonra eşim koltuğa yıkıldı ve babam levyeyle bir kaç defa daha ona vurdu. İlk ifademde vurduğumu söylemiştim. Olayın sıcaklığıyla yalnız ben nezarete girdikten sonra doğru her zaman doğrudur diye düşündüm. Benim yaptığım hata olayın şokuyla ilk aşamada ben yaptım demekten ibaret oldu."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İlişiklioğlu'nun tutukluluk halinin devamına ve sanık Bilgehan Arslan'ı kasten adam öldürme suçuna ilişkin somut boyutlarının olduğu gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi.

-Olay

26 Haziran'da Kuzeykent mahallesi Huzurkent Sitesi'nde silah sesleri duyan apartman sakinleri, polise haber vermiş, kapıyı kırarak eve giren ekipler, Serkan Arslan'ı silahla vurulmuş halde bulmuştu. Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Serkan Arslan, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili Arslan'ın eşi Bilgehan Arslan, kayınpederi Şerafettin İlişiklioğlu tutuklanmıştı. Kısa bir süre önce Arslan'ın eşi Bilgehan Arslan, mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. - Kastamonu

Kaynak: AA / Güncel

Serkan Arslan Huzurkent Kastamonu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title