Haberler

Kaş - İş Bankası, Patara Kazılarına Sponsor Oldu

İş Bankası, Patara kazılarına sponsor olduANTALYA'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'nde 28 yıldır devam eden arkeolojik kazılara, İş Bankası ve bağlı şirketleri, 5 yıl süreyle mali destek vermek için protokol imzaladı.

İş Bankası, Patara kazılarına sponsor oldu

ANTALYA'nın Kaş İlçesi yakınlarındaki Likya Birliği'nin başkenti Patara Antik Kenti'nde 28 yıldır devam eden arkeolojik kazılara, İş Bankası ve bağlı şirketleri, 5 yıl süreyle mali destek vermek için protokol imzaladı.

Türkiye'nin zengin arkeolojik varlığının gün yüzüne çıkarılması ve korunması amacıyla uzun soluklu projeler yürüten Türkiye İş Bankası, iştiraklerinden Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ile Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Patara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına 5 yıl süreyle toplam 750 bin TL mali destek sağlayacak. İmzalanan protokol ve İş Bankası'nın kazılara verdiği destek Patara Antik Kenti'nde Likya Birliği Meclis binasında düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu.

Toplantıya, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Bozdemir, Patara Kazıları Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yıldıray Özbek, Doç. Dr. Mustafa Ertür, ş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ece Börü, Demre Likya Uygarlıkları Müzesi Müdürü Nermin Karagöz katıldı.

Toplantıda, Patara Antik Kenti Kazıları ilk Başkanı Prof. Dr. Fahri Işık, katılımcılara Likya Uygarlığı hakkında konferans verdi. Prof. Dr. Havva İşkan Işık ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından restore edilen dünyanın ilk demokratik parlamentosu olarak bilinen Likya Birliği Meclisi binasını tanıttı, antik kentin bir bölümünü de katılımcılara gezdirdi.

PATA KÜTÜPHANESİ ORTAYA ÇIKARILACAK

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, İş Bankası Grubu'nun sağlayacağı katkının 5 yıl boyunca devam edeceğini kaydetti. Yüzyıllardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir ülkede yaşadıklarını kaydeden Akkuş, "Topraklarımız çok fazla sayıda antik yerleşim alanı ve toplumsal değeri barındırıyor. Geçmişten bugüne bu zenginliklerin gün yüzüne çıkarılması, gelecek nesillere aktarılmasının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar da, Patara'nın, Likya uygarlığına başkentlik yapmış en önemli kentlerden biri olduğunu kaydetti.

İş Bankası ve bağlı kuruluşların sağladığı destekle, Patara Kütüphanesi kazısının yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası Havva İşkan Işık İş Bankası Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title