Haberler

Karya Akademi Yeni Tasarım ve İstihdam Alanlarının Yollarını Açıyor

Kayra Akademi Tasarım Atölyeleri Sergisi 3-25 Aralık tarihlerinde Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Kayra Akademi Tasarım Atölyeleri Sergisi 3-25 Aralık tarihlerinde Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor. Sergide, tasarım atölyelerine katılan 54 tasarımcının toplam 168 eseri yer alıyor.

Tasarım Vakfı 2013 yılında mimar Faruk Malhan tarafından kurulan uluslararası bir organizasyondur. Tasarı Vakfı kurulduğu günden bu yana yaratıcı endüstriler ve yaratıcı ekonomileri buluşturan tasarım atölyeleri, konferans ve sempozyum etkinlikleriyle faaliyetlerine devam ediyor.

Tasarım Vakfı, yaratıcılık ve tasarım adına kurucu bir çatı misyonu yüklendi ve bu doğrultuda tüm etkinliklerini Karya Tasarım Akademisi altında topladı. Karya Tasarım Atölye çalışmaları; tasarım, sanat, zanaatlar, mimarlık, yönetişim disiplinleri arasında kuramsal, deneysel bağlar kurmaktadır.

Tasarım Vakfı, kurulduğu günden bugüne " yaparak, uygulayarak öğrenme" fikrini destekleyen tasarım atölyeleri düzenliyor, ortak yaratım alanı olarak atölye çalışmalarının önemini vurguluyor.

Karya Akademi Tasarım Atölyeleri sergisinde takı, tekstil, keçe, mobilya aksesuarları, giyilebilir teknolojiler, seramik,cam, mimarlık atölyelerinde üretilen çalışmalar sergileniyor.

Kayra Akademi yeni dönemde tasarım atölyelerinde üretilecek ürünlerin satılacağı online tasarım mağazasını faaliyete geçirmeyi, ekonomik, toplumsal, sosyal yapının bütünlüğünü tasarımcı düşünce ile sağlamayı, uzun vadede yaratıcı iş gücünü teşvik etmeyi ve istihdam yaratmayı hedefliyor. Karya Akademi'nin kapsama alanı kentsel tasarımdan, yaşama ait her şey olacaktır.

Karya Tasarım Atölyeleri, ekonomiye yüksek katma değerlerle dönecek yeni tasarımların ve istihdam alanlarının yollarını açmaktadır. Bodrum Yalıkavak'ta, yedi dönüm arazi üzerinde kurulan derslikler, tasarımcı misafirhaneleri, tam donanımlı seramik, cam, keçe, kilim, dokuma, kağıt, takı ve çok amaçlı atölyeler 'tasarım düşüncesi ve tasarım üretimi'ne adanmış bulunmaktadır.

Tasarım Vakfı'nın 2015 yılı boyunca Karya Tasarım Atölyelerinde gerçekleştirdiği keçe, kilim, takı, cam, seramik ve mimarlık atölye çalışmalarından çıkan ürünleri sunacağı 'Karya Tasarım Atölyeleri 2015' Sergisi, 3 ? 25 Aralık tarihleri arasında Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi'nde sergileniyor olacak.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faruk Malhan İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title