Haberler

Kars: Sarıkamış'ta Toplu Nikah Ve Nüfus Cüzdanı Töreni

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı 21 köyde, nikahı bulunmayan çiftler için toplu nikah töreni düzenlenecek.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı 21 köyde, nikahı bulunmayan çiftler için toplu nikah töreni düzenlenecek.

İlçe Kaymakamı Bayram Gale yaptığı açıklamada, toplu nikah töreninin, 12 Temmuz'da saat 13.00'te İlçe Belediye Düğün Salonu'nda yapılacağını ve 21 köyde bulunan nikahsız çiftlerin nikahlandırıp, okul çağına gelmiş çocuklarına nüfus cüzdanlarının verileceğini söyledi. Kaymakam Gale, çiftlerden hiçbir ücret almadığı gibi ayrıca nikah yaptıran çiftlere 50 YTL para verileceğini ifade etti. Kaymakam Gale, "Büyük bir sosyal yara bu konu. Kadınlar ikinci bir plana atılmışlıktan kurtulup, sosyal haklardan da yararlanacak" dedi.

İlçe Nüfus Müdürü Temel Doğan da, personel eksikline rağmen 1 aylık süren çalışma sonucu 97 nikahsız çifti resmi nikahının kıyılarak, 169 adet kayıtsız çocukların da nüfusa kaydedilerek kimliklerinin düzenleneceğini belirtti. Doğan, biran önce başvuruda bulunan vatandaşların işlemlerinin cezasız olarak yapıldığını da kaydetti.

Öte yandan, ilçeye bağlı Balıklı köyünden Ferizede Ukan adlı vatandaş, 4 çocuğunu da alarak nikah kayıtları için İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne müracaat etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title