Haberler

Kargı'nın Köylerine 5 Milyon Lira Yatırım

Kargı İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel Kargı’da Köylerde yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler vererek yapılacak olan çalışmaları açıkladılar.

Kargı İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel Kargı'da Köylerde yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgiler vererek yapılacak olan çalışmaları açıkladılar.

İl Özel İdaresi tarafından Kargı'ya 2015 ve 2016 yılında alınan toplam yatırımların 5 Milyon lira olduğunu belirten, Kargı İl genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel, yatırımlar hakkında bilgiler verdiler.

Kargı'nın köy sayısı ve yüz ölçümü olarak en büyük ilçelerin başında geldiğinin altını çizen İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız, "Buna rağmen Kargı köylerimiz gerekli yatırımları aldı ve almaya devam ediyor. Bu kapsamda 58 köyümüzde kanalizasyon hattının yüzde 80'i tamamlandı. Köy yollarının asfaltlanmasının yüzde 60'ı tamamlandı ve 2017 yılında tüm köy yollarının asfaltlanmasının tamamlayarak bu oranı yüzde 100'e çıkartacağız. Son yapılan yatırımlarla köylerimize içme suyu oranı yüzde 100'e çıkmış yani içme suyu olmayan köyümüz kalmamıştır. 58 köyün tamamına çocuk oyun grubu kurularak tamamlanmıştır" dedi.

"İçme Suyu KMonusunda Yapılan Yatırımlar"

60 yıl önce yapılmış, kaynağı Günyazı köyü üzerinde bulunan 'Antep Suyu'nun 17 kilometre'lik boru hattı yenilenecek. İl genel Meclis Üyesi Mesut Tuğrel, Bu suyun yüzde 50'sini Kargı ilçe merkezinin, diğer yüzde 50'sinin ise Yeşilköy, Çakırlar ve Halılar Köylerinin kullandığını bu nedenle önemli bir su kaynağı olduğunu belirterek, çalışmalara başlandığını ve yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanacak olan projenin bedelinin ise 600 bin lira olduğunu belirtti.

Dereköy Köyü su şebeke hattının da değişiminin yapılacağını belirten Tuğrel ayrıca Sinanözü, Köprübaşı, Saraçlar, Göletdere (Cembekli ve Fadıloğlu Mahalleleri) köylerine içme suyu depoları yapılacağını, bu projelerin toplam bedelinin ise yaklaşık olarak 1 milyon lira olduğunu söyledi.

"Asfalt, Parke Taşı ve Kanalizasyon Çalışmaları"

Yatırımlar kapsamında Çobanlar Grup Yolu'nun 4 Kilometre, Hacıveli Grup Yolu 3 kilometre asfaltlandı. Günyazı Köyü 3 kilometre asfaltlanmaya başlandı, Tepelice Grup Yolu 3 kilometre ise kısa sürede asfaltlanmaya başlanılacak.

İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız, Mecliste görüşülerek onaylanan ve parke taşı döşenmesi yapımına başlanmış olan " Yeşilköy'de 2500 metrekare, Bozarmut'ta 1500 metrekare, Akçataş'ta 1500 metrekare, Hacıhamza'da 2000 metrekare, Halılar'da 2000 metrekare, Abdullah'da 1500 metrekare, Karaboya'da 1500 metrekare, Göl'de 2000 metrekare parke taşı döşenecek' dedi.

Bu köylerden Yeşilköy'de çalışmalar tamamlanmak üzere olduğunu belirten Yıldız, diğer köylerde ise yüklenici firmanın çalışmalarına başladığını ve kısa sürede tamlanacağını, ayrıca Karacaoğlan, Köprübaşı ve Çukuraluç köylerinin parke taşı ihalelerinin de yapıldığını ve kısa sürede çalışmaların başlayacağını belirtti.

Köylerin alt yapı sorunlarının da titizlikle üzerinde durulduğunu belirten İl Genel Meclis Üyesi Mesut Tuğrel, Karakise Köyü'nün kanalizasyon şebekesinin yenilendiğini, 2017 Yılında ise Hacıveli, Saraçlar,Gökbudak, Karaosmanoğlu köylerinin kanalizasyon hatlarının döşenerek tamamlanacağını belirtti.

İl Genel Meclis Üyesi Tuğrel ayrıca Cihadiye Köyü Mehdioğlu Mahallesi, Güney Köyü Kayadibi Mahallesi'nin eskiyen kanalizasyon hatları programa alındığın ve yeniden yapılacağını belirterek, bu projenin toplam maliyetinin ise 400 bin lira olduğunu söyledi.

Özellikle çeltik üreticiliğinin merkezi olan ilçemiz köylerinde sulama alında da çalışmalara önem verildiğini belirten İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Yıldız, Maksutlu Köyü'ne KÖYDES projesi kapsamında yapılarak tamamlanan Sulama tesisinin 300 bin lira ya mal olduğunu söyledi.

"Köylerimizde Yatırımlar Artarak Devam Edecek"

İl genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız ve Mesut Tuğrel Kargı'nın 58 Köyü'nün tamamının öncelik sırasına göre gerekli tüm yatırımları aldığını ve almaya devam edeceklerini, köylerin sorunlarını çözmek ve köylerdeki yaşam standartlarını yükseltmek için İl Genel Meclisi üyeleri olarak çalışmalarına devam ettiklerini belirttiler.

Yıldız ve Tuğrel, "Tüm bu projelerin programa alınmasında büyük bir özveri göstererek destek veren başta Ak Parti Kurucular Kurulu Üyesi, 22. Dönem Çorum Milletvekilimiz ve AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Ali Yüksel Kavuştu, AK Parti Çorum Milletvekillerimiz Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ile Çorum Valimiz Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum İl Başkanımız Rumi Bekiroğlu, İl Genel Meclisi Başkanımız Halil İbrahim Kaya, Kargı Belediye Başkanımız Zeki Şen, Kargı İlçe Başkanımız Mustafa Akpınar'a desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." dediler. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

AK Parti Yeşilköy Çorum Kargı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title