Haberler

Karayolu Trafik Güvenliği Haftası

Güncelleme:

Vali Musa Çolak, "Hedefimiz, trafik kazalarının en aza indirildiği bir Türkiye'dir" dedi.

Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan "Karayolu Trafik Güvenliği Haftası" İlimizde de Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve Aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlandı.

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından, karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, tüm kamu kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla düzenlenen programa;Vali Musa Çolak, Vali yardımcısı Erkan Kalender, İl Emniyet Müdürü Recep Güven,İl Jandarma Alay Komutan vekili Albay Feridun Yürekli,Polis Meslek Yüksek Okulu müdürü Cumali Arslan,Sivil ve Mesleki Toplum örgütü başkanları, Trafik Şube Müdürlüğü personeli ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Bir hafta sürecek etkinliklerde halı saha turnuvası, trafik bilgi yarışması uçurtma şenliği, Konferanslar, Ağaç dikimi ve Tiyatro gibi çeşitli etkinlikler yapılacak.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende açılış konuşmasını yapan Vali Musa Çolak, "Trafik güvenliğinin sağlanması ve trafik kazalarının önlenmesin de, sivil toplum örgütlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, basın – yayın organlarına ve kazalardan doğrudan etkilenen, büyük acılar yaşayan vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Bununla birlikte, alt yapı eksikliklerinin giderilmesine, acil kurtarma, tıbbi bakım ve iyileştirme hizmetlerinin geliştirilmesine, denetimlerin yaygınlaştırılmasına, her düzeyde eğitsel etkinliklerle, küçük yaşlardan başlayarak tüm vatandaşlarımızın trafik eğitimine önem verilmelidir.

Özellikle trafik kazalarının nedenleri olan alkollü, uykusuz, yorgun ve hızlı araç kullanımı gibi konularda eğitici yayınların radyo, televizyon ve yazılı basın ile ders kitaplarında daha çok yer alması sağlanarak, toplum bilinçlendirilmelidir.Trafik kazalarının önlenmesinde öncelikli tedbir, trafik bilincinin vatandaşlarımıza kazandırılmasıdır. Kişiler arasında saygı temeline dayanan trafik bilinci, kurallara uymayı, trafikte ölçülü, dikkatli ve sabırlı olmayı gerektirir." Dedi.

Vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli şekilde yaşamaları için Kent Güvenliği Sistemine büyük önem verdiklerini belirten Vali Musa Çolak,"İlimizde kent güvenliğinin etkin, verimli ve teknolojik gelişmelere paralel olarak, en üst seviyede yapılandırılmasına yönelik, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (MOBESE) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) çalışmaları tamamlanmış ve güvenlik hizmetlerinde etkin olarak kullanılmaktadır.

Hedefimiz, kurallara uymanın alışkanlık haline geldiği ve trafik kazalarının en aza indirildiği bir Türkiye'dir.Karayolu trafik haftası etkinlikleriyle oluşturulacak trafik bilinci ile, yavrularımız, ailelerimiz ve yüce milletimiz için, trafik kazalarından uzak, sağlıklı, mutlu bir hayat diliyorum" şeklinde konuştu.

Buradaki törenin ardından, öğrenciler, emniyet,jandarma ekipleri,İl Acil Afet Müdürlüğü ekipleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Vatandaşların katılımı ile Trafik sevgi yürüyüşü gerçekleştirildi.

Hükümet Konağı önündeki törende, Takasbank Güzel sanatlar Lisesi öğrencilerinin, halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı. Daha sonra 1 ci gençlik koşusunda dereceye giren öğrencilere kupaları ve hediyeleri Vali Musa Çolak ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Güven Musa Çolak Türkiye Güncel Haberler

title