Haberler

Karanlıktan Aydınlığa Çıkmanın Tam Zamanı" Projesi

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), madde bağımlısı ve suça yönelmiş 15 yaş üstü gençlerle ilgili, “Karanlıktan Aydınlığa Çıkmanın Tam Zamanı” isimli bir proje hazırladı.

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), madde bağımlısı ve suça yönelmiş 15 yaş üstü gençlerle ilgili, "Karanlıktan Aydınlığa Çıkmanın Tam Zamanı" isimli bir proje hazırladı.

Projenin İŞKUR'a bağlı bir psikolog tarafından hazırlandığını belirten İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, "Bu proje Samsun il sınırları içersinde 15 yaş üstü örgün eğitim dışında kalan madde bağımlısı, suça yönelmiş alt sosyoekonomik düzeye sahip gençlerin, toplum içinde iletişim kurabilmelerini, sağlıklı yaşam konusunda bilinçlerini artırmalarını ve meslek sahibi olmalarını sağlayacaktır" dedi.

Projenin amacı hakkında bilgi veren Kılıçaslan, "Örgün eğitim dışında kalan, madde bağımlısı ile suça yönelmiş gençlerin bulundukları olumsuz çevreden uzaklaştırılması, hayatlarını sağlıklı bir şekilde kazanabilmelerinin sağlanması ve sosyal işlevsellikleri önündeki engelleri kaldırmak suretiyle yeni bir sosyal kimlik kazanmalarının sağlanmasıdır. Bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönlerden sağlıklı, bağımsız, yaratıcı, üretken, nitelikli çocukların ve gençlerin yetiştirilmesi ve çocukların ve gençlerin toplumsal yaşama etkin olarak katılmalarını sağlayacak programların ve projelerin geliştirilmesidir. Ayrıca eğitim yoluyla gençlerin her alanda ve her düzeyde sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmelerinin sağlanması ve gençlerin güvenli bir ortamda yaşamalarını sağlamak, toplumsal bilinci arttırmak için aile eğitimlerinin verilmesidir. Sorunun çok boyutlu olması, mücadelenin kurumlar arası daha etkili bir işbirliği ve koordinasyon çerçevesinde yürütülmesini zorunlu kılmaktadır. Bu yüzden projeyi kendi alanında uzmanlaşmış kurumların koruma, önleme ve eğitim alanlarında profesyonel olarak çalışacak uzman ve nitelikli personelle desteklemesi, kurumlar arasında eşgüdüm ve işbirliği içinde çalışma düzeninin kurulması ve istihbarat paylaşımının sağlanması ile toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmak" diye konuştu.

PROJENİN MALİYETİ 157 BİN 255 TL

Projeye 9 kurum ile ortaklaşa hareket edeceklerinin de altını çizen Kılıçaslan, "Proje ortaklarımız Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'dür. Protokollerin tamamı il düzeyinde imzalandı. Bu kurumların hepsine proje ile ilgili ayrı ayrı görevleri belirlendi ve bu kurumlar o görevlerini yerine getirecekler. Örneği İŞKUR'un yapacağı görevlerde var. Bunlar, proje taslağını hazırlamak ve planlamasını yapmak. Proje açılış toplantısı düzenlemek, proje ile ilgili getirilen önerilerin incelemek, uygulama kararlarını almak, bölümler arasında faaliyetleri koordine etmek ve projenin gelişimini takip etmek ve proje raporunu hazırlamak. Mevzuata uygun işleri yürütmek, proje kapsamında diğer kurumlarla her türlü işbirliğini sağlamak, proje kapanış organizasyonu düzenlemektir. İhtiyacı belirlenen gence İŞKUR çatısı altında, günlük 20-25 TL kursiyer cep harçlığı olan meslek edindirme kursu açmak, proje giderlerini karşılamak ve projenin daha sonraki zamanlarda sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Projemizin maliyeti 157 bin 255 TL'dir" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

hasan kılıçaslan samsun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

CANİKLİ:

BUNUN SEBEBİ GEÇMİŞTE CAMİİ İMAMI OLMAK İÇİN OKUYUP O KUTSAL GEREVİ BIRAKMAK İÇİN TORPİL YAPIP ANLAMADIGI İŞİ YAPMAK GİBİ DEGİLMİ MÜDÜR.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title