Haberler

Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler

Güncelleme:

Yolcu Tiyatro Latin Amerika'nın en önemli yazarlarından Ariel Dorfman'ın BAŞKA BİR DÜNYA İÇİN MANİFESTO "Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" İstanbul seyircisine veda ediyor. Son 2 temsil!

Tiyatro Ödülleri 2015 Ekin Yazın Dostları Küçük Salon Yılın En İyi Kadın Oyuncusu ödüllü oyun "Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" 17 Kasım Perşembe 20:30'da Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezinde…

Yazar, akademisyen Ariel Dorfman'ın bir röportaj kitabından uyarladığı Yolcu Tiyatro'nun yeniden kurguladığı "Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" oyununda dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye'de baskılara ve insan hakları ihlallerine uğramış gerçek insanların hikayeleri anlatılıyor.

"Başka ne yapsam ağzımda kül tadı bırakırdı."


Türkiye'li bir avukatın anlatımı ile…

"İnsanlar burada genellikle arkalarında sıkılan tek bir kurşunla öldürülürler. Derneğimizde omuzlarımıza ayna yerleştirme fikri üzerine espriler yapardık. Böylece arkamızdan gizlice yaklaşanları görebilirdik. Böylece bizi öldürmek için arkamızdan gizlice yaklaşanları görebilirdik."

Sezgin Tanrıkulu'nun Diyarbakır Baro Başkanı iken verdiği bir röportaj yer aldığı bölümden Tahir Elçi'ye.

"Sonra günün birinde bakarsınız ki, bu çılgınlık kendi sınırlarını aşıp sizin mahallenize girivermiş."

"Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" oyununda tecrit, kadın cinayetleri, tecavüz, işkence, din sömürüsü, çocuk işçiler, anadil ve çevre eylemleri gibi konularda, dünyanın farklı ülkelerinde ve Türkiye'de baskılara, insan hakları ihlallerine uğrayanların gerçek hikayeleri anlatılıyor.

KADIN: ... Sonra rahip odamıza gelir, bizlerden birini seçer ve ırzımıza geçerdi. ilk ırzıma geçildiğinde 12 yaşındaydım. o günden sonra konuşamadım, o günden sonra hiç konuşamadım.

Ariel Dorfman'ın yazdığı, Ersin Umut Güler'in yönettiği, Sanem Öğe'nin çevirdiği oyunda Cenk Dost Verdi, Simge Geren, Ulaş Bayır oynuyor. Müziklerini Ulaş Bayır'ın, Işık Tasarımını Alev Topal'ın, Ses Tasarımı ve Müzik Prodüksiyonu'nu Tufan Dağtekin'in yaptığı oyunun fotoğraflarının altında Orhan Cem Çetin / Kaan Sofuoğlu - Kalimba imzası var.

Yolcu Tiyatro 3 sezondur başta İstanbul olmak üzere, Türkiye'nin birçok şehrinde oynayan "Karanlığın Ötesinden Gelen Sesler" ile İstanbul seyircisine veda ediyor. Son 2 oyun!

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ariel Dorfman Barış Manço Türkiye Kadıköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title