Haberler

Karaman - Akp, Mhp'yi Ziyaret Edip Niçin ´Evet´ Dediklerini Anlattı

AKP Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Beraberindeki Heyetle MHP Karaman İl Başkanlığı'na Ziyaret Ederek 12 Eylül'de Yapılacak Referandumda Niçin 'evet' Diyeceklerini Anlattı.

AKP Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, beraberindeki heyetle MHP Karaman İl Başkanlığı'na ziyaret ederek 12 Eylül'de yapılacak referandumda niçin 'evet' diyeceklerini anlattı.

Milletvekili Lütfi Elvan, beraberinde Karaman Belediye Başkanı AKP'li Kamil Uğurlu ve AKP'li İl Başkanı Süleyman Atik, İl Genel Meclisi Başkanı Ertuğrul Çalışkan ile birlikte MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Milletvekili Lütfi Elvan, ziyarette referanduma niçin 'evet' dediklerini anlattı. Elvan şöyle konuştu:

" Bu Anayasa değişikliği, istenilen düzeyde olmayabilir. Ama belki Türkiye'de temel hak ve hürriyetlerin biraz daha yükseltilmesi ve demokrasinin biraz daha yukarıya çekilmesi açısından son derece önemli bir adım diye düşünüyorum. Bu süreçte bugüne kadar Anayasa paketinde 16'ya yakın değişiklik oldu. Ama son yapılan değişiklik en kapsamlı değişiklik olacak. Memleketimiz için kalkınmamız için önemli bir adım olacak. Ben hep şuna inanırım, Türkiye'deki demokratikleşme seviyesini ne kadar yukarı çekersek, ekonomik ve sosyal alandaki kalkınmamızı da ileri düzeye taşırız. Ama toplumda da bu tür kutuplaşmaların olması, hiçbir zaman bizim ülkemizin hayrına olmaz. Farklı yaklaşımlar içerisinde olsak bile, biz hepimiz bu ülkenin evladıyız. Birliğimiz, beraberliğimiz, dayanışmamız her zaman sürecektir. Biz birlikte hareket ettikçe daha iyi yerlere gelmemiz mümkün olacaktır."

Ev sahibi MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış da anayasa değişikliği referandumu ile ilgili şunları söyledi:

"Anayasamız canlı olmalı, yaşamalı, toplumun yaşayan canlı ihtiyaçlarına cevap vermelidir. Tabi ki böye hazırlanmış ana metinlerin, toplumsal mutabakat metni olması çok önemlidir. Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Türkiye adeta bıçak sırtında bir dönemden geçiyor. Ülkemizin maalesef zaman zaman sokaklarında yaşananlar, bu yaşananların kamuoyuna yansıması da iyi değildir. Bizler siyasetçiler olarak çalışmaları yaparken, toplumu ayrıştırmadan, toplumu germeden hareket etmek gerekmektedir. Tabi ki Türkiye'yi yöneten siyasetçiler, bizler fırsat verirsek, fırsat bulan herkes bu referandum süresinde parti liderlerimiz da dahil herkes sorumlu davranmalıdır. Ancak bunları yaparken uzlaşma kültürünü artırmamız gerekiyor. Yani uzlaşmanın olmadığı yerde neticede gerilim olur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title