Haberler

Karacabey'de Kireç ve Çimento Fabrikasına Tepkiler Sürüyor

Karacabey İlçesinde Kurulması Düşünülen Kireç ve Çimento Fabirakasına Karşı Çıkan Sivil Toplum Örgütleri, Pankart Açarak Eylem Yaptı.

Karacabey ilçesinde kurulması düşünülen kireç ve çimento fabirakasına karşı çıkan sivil toplum örgütleri, pankart açarak eylem yaptı.

Karacabey ilçesindeki Kıranlar Köyü'nde kurulması planlanan kireç ve çimento fabrikasına, sivil toplum örgütleri tepki gösterdi. 'Dünyanın en verimli topraklarında kireç ve çimento fabrikası istemiyoruz' yazılı pankart açan vatandaşlar, Karacabey'de zehir fabrikaları istemediklerini söyledi. Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED) Karacabey Temsilcisi İbrahim Bursalı, kurulması planlanan fabrikalara 53 sivil toplum örgütünün 'Hayır' dediğini hatırlatarak, "Kireç ocağı ve çimento fabrikasının kurulmasını kesinlikle istemiyoruz. Sivil toplum örgütleri olarak doğa katliamına asla izin veremeyiz. Karacabey halkı bütünleşmiş durumda. Bu kararlılık görmezden gelinemez" dedi.

Köy Muhtarı Osman Erdoğmuş ise bölgede meyveciliğin giderek ağırlık kazandığını dile getirerek, kireç fabrikasının tarımı baltalayacağını ileri sürdü. Fabrikaların, içme suyu kaynaklarının yanında yapılacağını iddia eden Erdoğmuş, köy halkının görüşü alınmadan girişimlerin başladığını, kireç ocağı ve çimento fabrikası istemediklerini belirtti. Karacebey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyesi Şaban Burhan da sanayileşmeye karşı olmadıklarını ancak bölgenin daha çok tarımsal sanayi ürünlerini işleyen tesislere ihtiyacını olduğunu vurgulayarak, "Bölgede organik tarım ve meyvecilik giderek benimsendi. Türkiye ovaları içinde en verimli topraklara sahibiz. Topraklarımızın çoraklaşmasına izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

TEMA gönüllüsü Ümit Yalçın ise Karacabey Ovası'nın dünyadaki en verimli topraklardan birine sahip olduğunu dile getirerek, toprakları kirletmeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

(OMR)

19.01.2008 16:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title