Haberler

Karabüklü Muhtarlara Hizmetiçi Eğitim Semineri

Karabük'te Köy ve Mahalle Muhtarlarının Günlük Hayatta Karşılaştıkları Sorunları Gidermek, Yeni Çıkan Mevzuatlar Hakkında Muhtarları Bilgilendirmek Amacıyla, Hizmetiçi Eğitim Verildi.

Karabük'te köy ve mahalle muhtarlarının günlük hayatta karşılaştıkları sorunları gidermek, yeni çıkan mevzuatlar hakkında muhtarları bilgilendirmek amacıyla, hizmetiçi eğitim verildi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen "Köy ve Mahalle Muhtarları Hizmet İçi Eğitim" toplantısında konuşan Vali Can Direkçi, bundan sonra köy ve mahalle muhtarları ile hizmet içi eğitim toplantılarının periyodik olarak yapılacağını belirtti. Direkçi, "Bu toplantıda elde edilecek olan bilgilerle siz değerlerli muhtar arkadaşlarımız görevlerini çok daha sağlıklı ve verimli yürüteceklerdir. Hizmet içi eğitim çalışmaları bilgilerimizi tazelemek ve mevzuatta görülen değişiklikleri uygulamaya en iyi şekilde yansıtmamız açısından da önem taşımaktadır. Sizler görevlerinizi yürütürken mevzuatın vermiş olduğu bazı sorumluluklarla baş başa kalıyorsunuz. Dolayısıyla her hangi bir yanlışlık yapmadan bu görevlerin en iyi şekilde yürütülmesi de, hem bu mevzuatın takibini gerektiriyor, hem de bunun en iyi şekilde uygulamaya yansıtılmasını zorunlu kılıyor. Bu yüzden hizmet için eğitim çalışmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu hizmet içi eğitim çalışmalarının periyodik olarak belirli dönemlerde yapılmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Özellikle, bu tür hizmet içi eğitim çalışmalarına muhtarların gerekli ilgiyi göstermelerini bekliyorum. Muhtarlar, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde çok faydası olan seçilmiş insanlardır. Köy ve mahalle muhtarları gerek güvenlik ve asayişten, gerek yol, su ve elektrik gibi alt yapı çalışmalarından, gerek sosyal hizmetlerden vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu diğer hizmet alanlarına varıncaya kadar bu sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Bizler Valilik olarak muhtarlarla her zaman iş birliği içinde olmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızın her geçen gün birikimlerini en üst düzeye çıkarmaları gerektiğini düşünüyoruz. Muhtarların Karabük'te bütün kamu kuruluşları ile çok iyi diyaloglar içinde olduğunu görüyorum. Buradaki eğitim çalışmaları sırasında kamu kurum yöneticisine aksayan ve yapılması gereken bir konu varsa açık ve net bir şekilde belirtin. Bizler de o aksaklıkların giderilmesi için işin takipçisi olalım. Özellikle yapılan kamu yatırımlarının muhtar arkadaşlarımız tarafından takip edilmesini arzu ediyoruz. Bunlar okul yatırımları, KÖYDES çalışmaları olabilir. Diğer yatırımlar da olabilir. Bunları sadece bizim takip ve denetlememiz yetmez. Sizler de bu denetimleri yapın ve aksayan yön olursa yetkililere bildirin" dedi.

Vali Can Direkçi muhtarları orman yangınları konusunda da uyararak, "Burada önemli bir konuya daha değinmek istiyorum. Sıcakların gelmesi ile birlikte orman yangınlarına sık sık rastlanıyor. Orman yangınlarına müdahale konusunda gerekli toplantılar yapılırken, gerekli görevlendirmeler de yapıldı. Her hangi bir yangın esnasında oluşturulan kriz merkezimiz derhal toplanıyor. Yangınlarda önemli olan en kısa sürede müdahale edilmesidir. Bu müdahalenin en kısa sürede yapılabilmesi de haberleşme sisteminin iyi şekilde kurulmasına bağlıdır. Jandarma teşkilatımız, muhtarlıklarımız ve orman teşkilatımız bu anlamda iyi bir koordine içerisinde olmalıdır. Bunu etkin kılacak önlemleri alıyoruz. Amacımız inşallah bu sene en az hasarla bu yangın mevsimini atlatmak. Vatandaşlarımızın yangın konusunda çok duyarlı olması lazım. Bu konuda burada bulunan tüm muhtar arkadaşlarımızın tüm hassasiyetlerini göstermelerini istiyorum" diye konuştu.

Köy ve mahalle muhtarları da bazı aksaklıklar konusunda Vali Can Direkçi'den yardım talep ettiler. Daha sonra sırasıyla daire müdürleri söz olarak konuları ile ilgili muhtarları bilgilendirdiler.

(HK-AK)

29.06.2007 16:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title