Haberler

Karabük'te "Tek Adımda Hizmet" Uygulaması

Karabük Valiliği, Yeşil Kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yardımı, Asker Ailelerine Sağlık Cüzdanı Verilmesi, Yaşlılık ve Sakatlık Aylığı Bağlanması ile Muhtaçlık Belgesi Düzenlenmesi İşlemleri İçin "Tek Adımda Hizmet" Uygulamasına Geçti.

Karabük Valiliği, Yeşil Kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımı, asker ailelerine sağlık cüzdanı verilmesi, yaşlılık ve sakatlık aylığı bağlanması ile muhtaçlık belgesi düzenlenmesi işlemleri için "Tek Adımda Hizmet" uygulamasına geçti.

Karabük Valiliği bünyesinde oluşturulan Tek Adım'da Hizmet Birimi'nin açılışı törenle yapıldı. Törene Vali Can Direkçi, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Ali Öğüten, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Gülpınar, Belediye Başkanı Hüseyin Erer ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Can Direkçi açılışta yaptığı konuşmada, "Büromuzun amacı vatandaşlarımıza süratle arzu edilen hizmeti kaliteli bir şekilde sunmaya katkı vermektir. Bizim varlık nedenimiz vatandaşlarımızdır. Buradaki teşkilatlarımızın varlık nedeni insanlarımızdır. Onların huzuru, mutluluğu, beklentileri bizim asli sorumluluğumuzdur. Bu sorumluklarımızı onları yormadan, onlara gerekli olan saygıyı, gerekli olan ilgiyi en iyi şekilde göstererek bu hizmetleri sunmanın çabası içerisindeyiz" dedi.

Vali Direkçi, "Tek Adımda Hizmet" uygulaması kapsamında oluşturulan bürodan, nüfus, vergi, tarım, tapu, trafik ve sosyal güvenlik kayıtlarına elektronik ortamda ulaşılabilmesinin sağlanacağını söyledi.

Direkçi, yeşil kart, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımı, asker ailelerine sağlık cüzdanı verilmesi, yaşlılık ve sakatlık aylığı bağlanması ile muhtaçlık belgesi düzenlenmesi işlemlerinde, başvuru sahipleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını tek, tek dolaşmak zorunda kalmayacağını kaydetti.

(AK-AK)

11.02.2007 17:10 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title