Haberler

Karabük ormanları sonbahar güzelliğiyle hayranlık uyandırıyor

Güncelleme:

Ormanları, gölleri ve tabiat parklarıyla görsel şölen sunan Karabük, sonbaharın renk cümbüşüyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Ormanları, gölleri ve tabiat parklarıyla görsel şölen sunan Karabük, sonbaharın renk cümbüşüyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Doğal güzellikleriyle cezbeden Karabük, özellikle sonbahar döneminde eşsiz güzellikler sunuyor.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı tarafından acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olarak gösterilen Yenice ilçesindeki ormanlar, içinden geçen ve adeta yılan gibi kıvrılan yollarıyla doğaseverlere görsel şölen sunuyor.

Karagöl ve Baklabostan Tabiat Parkı

Ovacık ilçesindeki çam, meşe, dağ kavağı ve ıhlamur ağaçları arasındaki Karagöl Tabiat Parkı da sonbahar renkleriyle ziyaretçilerini büyülüyor.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu'da yer alan ve Karabük kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Baklabostan Tabiat Parkı'na gelenler ise kamp kurarak doğayla başbaşa vakit geçirmenin tadını çıkarıyor.

Uludağ köknarı, karaçam, meşe, doğu kayını gibi ağaç türleri ile kızılcık ve kuşburnu gibi maki bitkilerinin yer aldığı, sonbaharın tonları yeşil, sarı ve kahverenginin harmanlandığı Baklabostan Tabiat Parkı, fotoğraf tutkunlarının da ilgisini çekiyor.

Bozulmamış tabiatıyla dikkati çeken tabiat parkı, yaklaşık 20 metrelik şelalesiyle de insanları izlerken adeta dinlendiriyor.

Renk cümbüşü ağaçlardan tünel

Osmanlı döneminden kalan somut ve soyut mirasın yanında doğa turizmiyle de adından söz ettiren Safranbolu ilçesini Bartın'a bağlayan kara yolunun yaklaşık 5 kilometrelik bölümündeki ağaçlar, yol boyunca adeta bir tünel oluşturuyor.

İçinde ilerledikçe masalımsı bir ortamda dönüşen, yeşilin her tonun birbirine karıştığı ve bu mevsimde renk cümbüşü oluşturan yoldan geçenler, çektikleri fotoğraflarla anı ölümsüzleştiriyor.

Tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesi sınırları içinde yer alan Sırçalı Kanyonu da hem içinde barındırdığı hayvan çeşidi ve "orman denizi" hem de kendiliğinden oluşan taş teraslarla dikkati çeken yerler arasında bulunuyor.

"Ülkemizin en büyük blok ormanları burada"

Karabük Valisi Fuat Gürel, AA muhabirine, Karabük'ün orman ve içinde bulunduğu ağaç türleri bakımından Türkiye'nin önde gelen illeri arasında bulunduğunu söyledi.

Kentin her mevsim, özellikle de sonbaharda fotoğraf tutkunları ve doğaseverlerin uğrak yeri haline geldiğini anlatan Gürel, "İlimizin yaklaşık yüzde 70'i ormanlarla kaplı. Ülkemizin en büyük blok ormanları burada. Birçok tabiat parkına sahibiz. İlimiz, tarih ve kültür turizminin yanında doğasıyla da adından söz ettirmeye başladı. Bu alanda da önemli bir turizm oluştu. Özellikle fotoğraf tutkunları ormanlarımızın, şelalelerimizin, göllerimizin ve tabiat alanlarının sunduğu görsel şölen için ilimizi tercih ediyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Safranbolu Karabük Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title