Haberler

Adil Öksüz'ün Akademisyen Kardeşinin Tutuklandığı Ortaya Çıktı

Güncelleme:

FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün akademisyen kardeşi Ahmet Öksüz'ün 13 gün önce tutuklandığı ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün akademisyen kardeşi Ahmet Öksüz'ün tutuklandığı bildirildi.

GÖZALTINA ALINMIŞTI

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünce 19 Temmuz'da açığa alınan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz'ün (44), Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 30 Temmuz'da gözaltına alındığı öğrenildi.

TUTUKLANDIĞI ÖĞRENİLDİ

Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Öksüz'ün, 3 Ağustos'ta çıkartıldığı mahkemece tutuklandığı belirtildi.

REKTÖR POLAT: ADİL ÖKSÜZ'ÜN KARDEŞİ OLDUĞUNU BİLMİYORDUK

Üniversite bünyesinde 19 Temmuz'dan itibaren FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bazı akademisyenlerin açığa alınma işlemlerinin başladığını belirten Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, "İlk açığa alınanların içerisinde Ahmet Öksüz de vardı. Ancak Adil Öksüz'ün kardeşi olduğunu soruşturma esnasında öğrendik. Soruşturma ekibi Ahmet Öksüz ile konuşurken kendisine 'Adil Öksüz ile bir akrabalığın var mı' diye soruyor. Kendisi 5 dakika kadar söylememiş ama sonra 'Ağabeyim olur' diye yanıt verince Adil Öksüz'ün kardeşi olduğu ortaya çıkıyor. Bunu başsavcılığa bildirdik ve tutuklandı."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karabük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title