Haberler

Türkiye'ye giriş yapan gurbetçi önce gözyaşlarını tutamadı sonra "Erik Dalı" çaldı

Güncelleme:

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçirmek için yola çıkan gurbetçilerin Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor. Bir gurbetçi ise "Gönül ister miydi gurbetçi olmayı. Gözyaşıyla geliyoruz, gözyaşıyla gidiyoruz" dedikten sonra gözyaşlarını tutamadı. Gurbetçi daha sonra "Erik Dalı" şarkısını çalıp çocuklarının oynamasını kameraya kaydetti.

Hollanda'dan gelen Ahmet Koyuncu, AA muhabirine, Türkiye'yi çok özlediğini, vatanına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

"GÖNÜL İSTER MİYDİ GRUBETÇİ OLMAYI?"

Türkiye'de yaşayanların ülkenin kıymetini bilmesi gerektiğini belirten Koyuncu, "Bu duygu başka, değişik bir duygu. O bayrağı görmek dünyaya bedel. Sevin Türkiye'yi sevin. Bizim de kaderimiz gurbetçi olmak. Gönül ister miydi gurbetçi olmayı." dedi.

"GÖZAYAŞIYLA GİDİP GÖZYAŞIYLA DÖNÜYORUZ"

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Koyuncu, "Memleket özlenmez mi hiç. Bayrağı gördüğümüz zaman 3500 kilometre yorgunluğu yaşamamış gibiyiz. Yoluna ölürüz Türkiye'nin. İnşallah bir gün döneceğim. Çok farklı bir duygu, tek dileğim Türkiye'nin kıymetini bilin. Gözyaşıyla geliyoruz, gözyaşıyla gidiyoruz." diye konuştu. Anavatana ulaşan Koyuncu, "Erik Dalı" şarkısını çalıp çocuklarının oynayışını seyretti.

Türkiye'ye giriş yapan gurbetçi önce gözyaşlarını tutamadı sonra 'Erik Dalı' çaldı

"TÜRK BAYRAĞINI GÖRÜNCE GURURUMUZ ARTIYOR"

Fransa'dan gelen Zeliha Ceylan ise hasretle vatanına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Yolculuğunun iyi geçtiğini anlatan Ceylan, "Akrabalarımı göreceğim. Sevdiklerimiz, özlediklerimiz var, onları ziyaret edeceğiz." dedi.

Ümit Konuş da her yıl Almanya'dan Türkiye'ye geldiklerini belirterek, "Sınır kapısının girişinde Türk bayrağını görünce gururumuz sevincimiz 10 kat artıyor. Koşarak, uçarak geliyoruz. Ailemiz bizi bekliyor iyi bir tatil yapıp döneceğiz." ifadelerini kullandı.

SINIR KAPISINA GELİNCE HEMEN YÜZLERİ GÜLÜYOR

Almanya'dan gelen Levent Aptikoğlu ise gurbetçilerin vatan sevgisinin yüksek olduğunu anlattı. Gurbetçilerin sınır kapısına geldiğinde yüzlerinin daha fazla güldüğünü dile getiren Aptikoğlu, tatilde ailesini ve yakınlarını ziyaret edeceğini söyledi.

Kaynak: AA / Yaşam

Hollanda Türkiye Haberler

500

Yorumlar (8)

Ersin Ulus:

Bunlarda tam degisik arkadas madem cennet vatanin kiymetini bilinmesini istiyosun sen niyre bu cennet vatandan kacarak avrupaya gidiyosun.Gel ulkene guven insanina guven yatirim yap işçi ol yemez ama dimi..Yurtdisinda yasayip bu ülkenin zorluklarini tatmayanlar yorum yapiyor sahi sen almanya 100 euroya kac kg et alabiliyosun biz vatandas olarak 100 tl ye 1.5 kilo bile alamiyoruzda..

26
10
yanıtYanıtla
ozan bektaş:

Biz çok sevyoz türkiye gönül istermi gurbetçi olalım demiş abi baba tutan yok sizi buyrun madem çok seviyorsunuz gelin afganı suriyelisi pakistanlısı nijeryalısı burda sizin başımızın üstünde yeriniz var ama 100 euro 1000 küsür he onuda unutma bırakın bu işleri seneden seneye gelir yer içer gidersiniz kimse kandırmasın doğduğun değil doyduğun yer önemli

28
7
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

lan oglum sizin isiniz gücünüz sadece EURO!!!!! kıskanç fesat ve hasetsiniz!!!! bu adam hepinizden daha TÜRK!!!! allah sizi bildigi yapsın! her sene avrupadan gelen vatandaşlar türkiye ekonomisine milyonlarca EURO katki sağlıyor! bunu hic düsündünüzmü??

11
10
yanıtYanıtla
Ahmet Demirhan :

Ülkemiz Cennet..Sorunlarıda olsa Herşeye rağmen bu ülkede nefes almak dünyanın en güzel hissidir..Seviyoruz diyecek başka bir şey yok..

9
2
yanıtYanıtla
Edip Sevük:

SENİN O BEĞENMEDİĞİN YERE MİLLET GRİ PASAPORT İLE GİDİP BİR DAHA GERİ GELMİYOR

8
1
yanıtYanıtla
Sesli Köşe:

Alamanyada duzenimiz olmasa bizde heliriz yeğen, Törkiya cennet cennet, herşey cok ucuz,oyro 10 kat

6
1
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Bin euro onbinbesyuz herale aglar 1 senede tatil beldeleri de lux villa aliyor bende almanyaya gits bende ağlarim bir senr sonra villa alicam diye

7
0
yanıtYanıtla
mert can:

helal sana kardeşim hoşgeldin.

1
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title