Haberler

Kapanan 4 Belde Belediye Binası Arsuz Belediyesi'ne Devredildi

Hatay’ın Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay’ın büyükşehir statüsüne alınmasının ardından kapatılan altı belde belediye binasından dördünün Arsuz Belediyesi’ne verildiğini açıkladı.

Hatay'ın Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha, Hatay'ın büyükşehir statüsüne alınmasının ardından kapatılan altı belde belediye binasından dördünün Arsuz Belediyesi'ne verildiğini açıkladı.

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu başkanlığında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Defterdar Mustafa Akdemir, İl Mahalli İdareler Müdürü Lütfü Şaklar, YİKOB Şube Müdürü Mehmet Tugutlu'dan oluşan Yeni Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, Karaağaç, Nardüzü, Üçgüllük, Gökmeydan Hizmet Binalarının Arsuz İlçe Belediyesi'ne, Akçalı ve Madenli Hizmet Binalarını da Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini kararlaştırdı. Ancak, daha önce de İçişleri Bakanlığı'na devredilen Gökmeydan Belediye Hizmet Binası, hükümet konağı yapılmak amacıyla bedeli mukabilinde yine Maliye Hazinesi'ne (İçişleri Bakanlığı) devredilmesi şartıyla Arsuz Belediyesi'ne verildi.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, kapanan belde belediyelerine ait hizmet binalarının içindeki malzemelerle birlikte yeniden paylaştırılması sonucu altısından 4'ünün belediyeye devredilmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Culha, "Kapanan belde belediyelerinden Karaağaç, Nardüzü, Üçgüllük, Gökmeydan Hizmet Binaları belediyemize, Akçalı ve Madenli Hizmet Binaları da Hatay Büyükşehir Belediyesi'nde devredildi. Gökmeydan hizmet binasını bedeli mukabilinde İçişleri Bakanlığı'na vereceğiz. Hedefimiz; mevcut 6 hizmet binasından altısını geri almaktı. Açıkçası, bu noktaya da çok kolay varmadık. Bu binalardan 2'si büyükşehir belediyesine devredilse de, binaların tamamı yine Arsuz Halkı için hizmet verecek. Madenli Binamızda zaten HATSU yapılanmasını tamamlamıştı. Akçalı binasında Temizlik İşleri Müdürlüğümüz hizmet vermeye devam edecek. Karaağaç Hizmet Binası olmazsa olmazımızdı. Mevcut binada emlak, tahsilat, zabıta, fen işleri hizmetleri veriliyor. Ayrıca haftanın iki günü nikahlar da burada kıyılıyor. Bunun yanı sıra Karaağaç Hizmet binamızda halkımızın muhatap alabileceği üst düzey bir Halkla İlişkiler Sorumlusu atadık. O bölgedeki halkımız Arsuz'a gelmeden belediyemizden tüm taleplerini dile getirebilir ve ulaşmaları gereken her birime sorumlumuz aracılığıyla ulaşabilirler. Nardüzü Hizmet Binamız kültür binası olmaya müsait. Üçgüllük binasını da revize edip taziye evi olarak değerlendirebiliriz. Kısacası; çok geniş bir coğrafi hizmet sahasına sahip olan belediyemiz, belediye hizmetlerini daha sağlıklı ve verimli sürdürebilmek için halka ait bu binaları, yine halkın hizmeti için kullanacaktır. Sürecin zaferle sonuçlanmasından ve Arsuzluların hakkı olan binaların tekrar bize geri dönmesinden çok mutluyum" dedi. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gökmeydan Karaağaç Arsuz Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title