Haberler

Kapalıçarşı'da Fotoğraf Çekeceğim

Hollywood yıldızlarının hafızalara kazınan karelerinde imzası olan fotoğraf sanatçısı Greg Gorman, İstanbul'a geldi..

Hollywood yıldızlarının fotoğrafçısı Greg Gorman, bugün Rahmi Koç Müzesi'nde açılan 'Hollywood Yıldızları'na Farklı Bir Bakış' sergisi için İstanbul'a geldi. 40 yıllık kariyeri boyunca; Robert de Niro, Johnny Depp, Leonardo Di Caprio, Sophia Loren ve Al Pacino gibi ünlü yıldızların fotoğraflarını çeken Gorman'ın en ünlü kareleri, sergide İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Gorman, GÜNAYDIN'a sergisini anlattı.

Serginizi Türkiye'ye getirmeye nasıl karar verdiniz?

Üç yıl önce 'Elton John Vakfı'nın bir projesinde Demet Öger ile tanıştım. Kendisinin aracılığıyla Türkiye'ye gelmeye karar verdim. Çalışmalarımın Rahmi Koç Müzesi'nde insanlarla buluşmasından çok mutluyum. Fotoğrafları; uçakların ve farklı birçok şeyin bulunduğu bir müzede görmek ilginç bir tecrübe olacak.

KOLAYCA KAYBOLABİLİRSİNİZ

Türkiye'ye gelmeden önce burayla ilgili neler biliyordunuz?

Türkiye hakkında arkadaşlarımın anlattığı kadarıyla bilgi sahibiydim. Buraya gelen herkes, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğundan bahsediyor. Türkiye'nin kültürlerin birleştiği bir yer olduğunu biliyordum ve ben de burayı görmeyi çok istedim.

İstanbul'u gezdiniz mi? Çok güzel bir yolculuk geçirdim, sonra birçok yeri gezdim. Bazı restoranlarda yemek yedim, Reina ve Suada'ya gittim. Ayasofya ve Sultanahmet'i gezdim, bir de Kapalıçarşı'ya gittim.

Bir fotoğrafçı gözüyle en çok nereden etkilendiniz?

Kapalıçarşı en çok etkilendiğim yerlerden biri oldu. Muhteşem bir mimari, ayrıca çok kolay kaybolabileceğiniz bir yer... Orada çok az fotoğraf çekme imkanım oldu ama bir kez daha gidip fotoğraf çekmek istiyorum.

Türkiye'de tanıdığınız oyuncu veya fotoğrafçı var mı?

Serra Yılmaz ile tanıştım. Fotoğraf açısından farklı bir yüzü olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Ara Güler'in sahibi olduğu kafeye de gitmek istiyorum.

Dünyaca ünlü isimlerle çalışmak zor mu?

Sanatçı ne kadar büyük olursa, onlarla çalışmak o kadar kolay oluyor. Genç sanatçılara kıyasla, tecrübeli isimlerle çalışmak daha rahat. Onların fotoğraflarını çekerken en önemli şey onların ruhuna inmek ve gerçek ruhlarını hissedebilmeye dikkat etmek.

Sergideki fotoğrafların kariyerinizdeki yeri nedir?

40 yılı aşkın süredir bu işin içindeyim. Birçok sergi yaptım ve kitaplar çıkardım. Bu sergi bunların bir sonucu gibi olacak. İki hafta boyunca İstanbul'da olacağım ve bundan çok mutluyum.

15 GÜN BOYUNCA İSTANBUL'DAYIM

Türkiye'de olmak size neler hissettirdi?

Ziyaret etmek istemediğim hiçbir yerde sergi yapmadım. Bazıları, sergi yaptıkları yere gidiyor ve o yerle ilgili bilgi edinmeden geri dönüyor. Ben öyle değilim. Görmek istediğim yerlerde sergi açtığım için uzun kalıyorum. İstanbul'da 15 gün kalacağım.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Kapalıçarşı Hollywood İstanbul Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title