Haberler

Kanser Hastası Çocuklar İçin Tekne Turu

Temel ELCİVAN - ESSEN / DHA Almanya'nın Oberhausen kentinde faaliyet gösteren Umut Yolu Derneği, bayram dolayısıyla kanserli çocuklar ve aileleri için dün bir tekne turu düzenledi.

Temel ELCİVAN - ESSEN / DHA

Almanya'nın Oberhausen kentinde faaliyet gösteren Umut Yolu Derneği, bayram dolayısıyla kanserli çocuklar ve aileleri için dün bir tekne turu düzenledi.

Oberhausen şehrinde kanserli çocuklar ve ailelerine yönelik yardımlarıyla faaliyetlerini sürdüren Umut Yolu Derneği, lösemi tedavisi gören çocuklar ve ailelerinin yanı sıra derneğe üye olan ve destek veren ailelerin de yer aldığı bir gemi turu düzenledi. Umut Yolu Derneği tarafından kiralanan tur teknesi, Essen şehrinin Baldeneysee iskelesinden hareket etti. Yaklaşık yüz davetli yolcusu ile dört saati aşkın bir süre tur atan tekne de bulunan çocuklar ve aralarında çok sayıda Almanların da olduğu aileler, kanal manzarası eşliğinde güzel bir gün yaşamanın tadını çıkardı.

Müzik ve çeşitli oyunlarla çocuklar eğlendirilirken, ailelerde teknenin güvertesinde Türk çayı eşliğinde bayram sohbetleri etme imkanı buldu. Tur sırasında Umut Yolu Derneği tarafından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtılırken, ailelerine açık büfe ve tatlı çeşitleri ikram edildi. Teknede bulunan çocuklar ve aileleri, farklı aktiviteler yaşayarak adeta bayram etti.

ÇOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜNCE BİZDE MUTLU OLUYORUZ

Teknede davetlilere hitaben bir konuşma yapan Umut Yolu Derneği Başkanı Aynur Çelikdöven, "özellikle hastalıkları nedeniyle hastanede sürekli tedavi durumunda olan çocukların, hastane ortamından uzak bir gün geçirebilmeleri için böyle bir tur düzenledik. Gerek çocukların aileleri, gerek derneğimize üye ailelerin bir arada güzel bir yaşadık. Bu turun gerçekleşmesinde katkısı olanlara ve derneğimize sürekli destek veren üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oberhausen Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title