Haberler

Kandil'e Giden Taraf Yazarı Amberin Zaman: PKK Hedef Büyüttü

Güncelleme:

Taraf yazarı Amberin Zaman, Kandil'e giderek PKK'nın liderleriyle görüştü. Zaman, örgütün hedef büyüttüğünü ve sadece Türkiye'de değil, Kürtlerin yaşadığı her yerde etkin olmak istediğini belirtti.

Taraf gazetesi yazarı Amberin Zaman, Kandil'de KCK lideri Cemil Bayık ve örgütün kurucularından Rıza Altun ile görüşüp izlenimlerini yazdı. Zaman, PKK'nın hedef büyüttüğünü sadece Türkiye'de değil, Suriye, Irak, İran, yani Kürtlerin yoğunluklu olarak bulunduğu tüm ülkelerde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

İşte Amberin Zaman'ın analizinin ilgili bölümü;

PKK YOL AYIRIMINDA

Neredeyse 40 yıldır faaliyet gösteren PKK yeniden bir yol kavşağında. Konjonktüre göre sürekli pozisyon değiştiren ancak tabanıyla ilişkilerini her zaman sıkı tutmayı başaran PKK belli ki hedeflerini büyütmüş. Sadece Türkiye'de değil, Suriye, Irak, İran, yani Kürtlerin yoğunluklu olarak bulunduğu tüm ülkelerde söz sahibi olmak iddiasında bir örgütten bahsediyoruz. IŞİD'e karşı yürüttüğü başarılı mücadele bölgesel dengeleri değiştirdi. Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı ABD ile PKK/ YPG fiilî müttefik durumundalar. ABD'nin Irak Kürdistanı'nın başkenti Erbil'de kurduğu askerî komutanlık merkezinde ortak Kobane operasyonları başladığından beri bir YPG temsilcisi bulunuyor.

ROTA DEĞİŞİKLİĞİ

ABD'nin Türkiye'ye rağmen sürdürdüğü bu işbirliği Ankara'yı hesaplarını yeniden yapmaya zorladı. Süleyman Şah Türbesi'nin boşaltılıp taşınması, medyaya yansıyan haberlere göre İncirlik üssünün ABD'nin bomba yüklü İnsansız Hava Araçlarına (İHA) açılması ve iktidarın Musul'u IŞİD'den arındırma operasyonunda yer alacağını açıklaması bu rota değişikliğinin son birkaç örneği. (Kaynak: Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amberin Zaman Kandil Dağı Türkiye Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (132)

TORNAVİDAMobil-ANDROID:

SÜTÜ BOZUK PKK

54
18
yanıtYanıtla
osman:

ozaman 40 milyonun hepsi verirse hdp birinci parti cikar . atmayin atmayin nufus mudurlugunun yapmis oldugu sayimda ulkede 13 milyon kisi kurdum demis 50 milyon turkum demis geri kalanlarda ermeni cerkezi. . . . . . . . . . . demis atmayin atmayin dunyada 40 milyon kurd yok biraz ufak atin yakinda dunyada kurddu diyeceksiniz

yanıt5
yanıt4
EFE:

Hahahaha yok le yanlis dedin 80 milyondur o Allah Akil fikir versin 40 milyon varsa neden yüzde 8 oy aliyorsunuz Cahillik Cok zor be okuyun okuyun

yanıt0
yanıt2
hevalm@m.m:

Ne bu freni patlamış kamyon gibi yavaş biraz yavaş

yanıt3
yanıt0
SiverekZAZA:

Türk hack bende urfa zazasıyım sen ayağını denk al faşo wesbo HDP

yanıt0
yanıt0
tunga alp:

bebek katili pkk asla kürtlerin temsilcisi olamayacak bu vatanı asla bölemeyeceksiniz amerikan uşakları.

33
20
yanıtYanıtla
.....:

pkk ve pkklı gibi düşünen ırkı ne olursa olsun bunların hakim olacağı tek yer cehennemdir. . selametle. .

33
19
yanıtYanıtla
mardinli2Mobil-ANDROID:

pkk halktır halkta heryerdedir BİÇARE sallama hemen kulaktan dolma bilgilerle

17
31
yanıtYanıtla
vanlimobilWeb@haberler.com:

Hepsi amerika ve israilin oyunu,biz kurtleri kandirip buyuk israili kurmak cunku hayalleri,pkk ve apoda onlardan zaten

33
10
yanıtYanıtla
zülfü:

Allah belanızı versin pkk köpekleri yakın hepinizin sonu gelecek son günlerinizi iyi yaşayın cehennemde bu günleri göremiyeceksiniz adi köpekler sizleri panter emel bile kurtaramaz

30
12
yanıtYanıtla
Tüm 132 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title