Haberler

Kanada Başbakanı Harper, Ukraynalı Mevkidaşı İle Görüştü

Güncelleme:

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper'ın, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile bir telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Kanada Başbakanı Basın Direktörü Jason MacDonald, Başbakan Harper'ın Yatsenyuk'a, Kırım yarımadasının Rusya tarafından işgaline sessiz kalmayacaklarını ve ülkesinin tereddütsüz bir şekilde Ukrayna'nın yanında olduğunu ilettiğini sçıklsdı.

Rusya'nın Kırım'a yönelik askeri müdahalesini kınadıklarını ileten Harper, Ukrayna'nın geleceğini yine özgür Ukrayna halkının belirleyeceğini kaydetti.

Daha sonra PDAC 2014 Dünya Madencilik Zirvesi'ne katılan Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, burada yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki mevcut durumu "son derece ciddi" olarak nitelendirdi.

Rusya'nın Kırım'a asker göndermesine karşı, Moskova Büyükelçisi'ni geri çağırdıklarını, Haziran ayında yapılacak G8 Zirvesi hazırlıklarını askıya aldıklarını aktaran Harper, "Rusya ile planlanmış tüm ikili ilişkiler gözden geçiriliyor. Ayrıca Soçi'deki Paralimpik Oyunları'nın açılışına diğer bazı müttefiklerimiz gibi biz de temsilci göndermeyeceğiz" diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, son kararları ile ülkesini ekonomik ve diplomatik izolasyona sürüklediğini kaydeden Harper, bu durumun Rusya'nın G8 üyeliğinden çıkarılmasına kadar varabileceğini ifade etti. Bu konuyu diğer 7 üyenin görüştüğünü söyleyen Harper, Ukrayna halkına seslenerek, "Kanada'nın sadık dostluğu ve desteği, Ukrayna halkının ekonomik ve siyasi egemenliği için daima yanınızda olacaktır" dedi.

Öte yandan bir televizyon kanalına konuşan Ukrayna'nın Kanada Büyükelçisi Vadym Prysaitko  "Savaşı başlatan taraf olmak istemiyoruz" dedi. - Kanada

Kaynak: AA / Güncel

Stephen Joseph Harper Arseniy Yatsenyuk Ukrayna Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title