Haberler

Kamerun'da "sahte peygamber" papazın koronavirüs iddiasıyla ölmesi gerginliğe yol açtı

Güncelleme:

Kamerun'da 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve kendini peygamber olarak tanıtan papaz Franklin Ndifor Afanwi'nin koronavirüs iddiasıyla hayatını kaybetmesi üzerine evinin önünde toplanan sempatizanlarını polis dağıtmaya çalışınca gerginlik çıktı.

Ulusal basındaki haberlere göre, Pentakostal Krallık Uluslararası Papazlığı kilisesinin kurucusu Afanwi, Kovid-19 salgınında hastalandığı ileri sürüldü. Papaz, bugün evinde hayatını kaybetti.

AİLESİ ÖLDÜĞÜNÜ REDDEDİYOR

Papaz Afanwi'nin sevenleri evinin önünde toplanarak, polisin ve doktorların eve girmesine izin vermedi. Diğer yandan ailesi Afanwi'nin öldüğünü reddediyor.

Papaz Afanwi'nin geçen hafta Douala kentinde çok sayıda Kovid-19 koruma kiti dağıttığı iddia ediliyor.

Kamerun'da 'sahte peygamber' papazın Kovid-19 iddiasıyla ölmesi gerginliğe yol açtı

TAKİPÇİLERİ EVİNE ZORLA GİRMEK İSTİYOR

Sosyal medyada yer alan görüntülerde ise takipçilerinin papazın evinin önünde ayin yaptığı ve eve zorla girmeye çalıştıkları görülüyor.

Kamerun'da 'sahte peygamber' papazın koronavirüs iddiasıyla ölmesi gerginliğe yol açtı

PEYGAMBERLİĞİNİ İLAN ETMİŞTİ

Franklin Ndifor Afanwi, 2000'li yılların ortalarında, Tanrı'da bir çağrı aldığını iddia ederek, evanjelik bir papaz olmuştu. Papaz, 2010 yılında Pentakostal Krallık Uluslararası Papazlığı kilisesini kurmuştu.

Bir televizyon kanalı olan Afanwi, Tanrı'nın elçisi olduğunu ve yolsuzluğu sonlandıracağı iddiasıyla aday olduğu 2018 cumhurbaşkanlığı seçimini Paul Biya'ya kaybetmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Kamerun Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title