Haberler

Kaleiçi'nde Tarihi Yapıya İlgisizlik

Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde yıllara meydan okuyan Kesik Minare, otlara teslim oldu.

Antalya'nın tarihi semti Kaleiçi'nde yıllara meydan okuyan Kesik Minare, otlara teslim oldu. Tarihi yapının hemen hemen her köşesinde çıkan dev otlar, yıllardır temizlenmiyor.

Tarihi bölgenin hemen yanında turistik işletmesi bulunan Ali Kocaman, otların temizletilmesi için dilekçe üstüne dilekçe verdiklerini, ancak sonuç elde edemediğini söyledi. Kesik Minare'nin hemen yan tarafındaki Villa Verde Otel'in sahibi Kocaman, 2010 yılından bu yana Vakıflar Genel Müdürlüğü, Anıtlar Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi'ne yazdığı dilekçelere olumlu yanıt alamamaktan yakındı. Kocaman, "Burası Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı tarihi alan. Kaleiçi'ne gelen her turist mutlaka Kesik Minare'ye uğruyor. Fakat gördüğü tek şey, tarihin içinden fışkıran yemyeşil otlar. Burasının düzenlenmesi gerekliyken kimse ilgilenmiyor. Ne Vakıflar, ne Anıtlar Kurulu ne de Büyükşehir belediyesi bu soruna el atıyor. Bırakın toprakta çıkmasına tarihi yapının üzerinde bile ot bitti" dedi.

Yaz aylarında atıl durumdaki bölgeden yılan, kırkayak ve akrep gibi sürüngenlerin çevreye yayıldığını, kendi imkanlarıyla ilaçlama yaparak mücadele etmeye çalıştıklarını sözlerine ekleyen Ali Kocaman, "Yüzlerce insanın geçiş yolu. Haşereler yollara çıkıyor. Zehirlisi var zehirsizi var. İllaki birinin canının mı yanması lazım harekete geçilmesi için. Ben dilekçe vermeye devam edeceğim. Bölge Kılıçaslan Mahallesi'ne bağlı. Mahalle muhtarımız da sürekli ilgileniyor. Fakat yetkililer buraya 10 işçi gönderip otları ve çevreyi temizletmiyor" diye konuştu.

Yaz aylarında kuruyan otların yangın tehlikesi oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Kocaman, "Kaleiçi birinci derecede sit alanı. Burada çıkacak bir yangının çevredeki tarihi binalara sıçrama riski oldukça yüksek. Neden burası kendi haline terk ediliyor anlamıyorum. Antalya turizmin başkenti, ancak Kaleiçi'nde tarih otlara teslim oldu" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kocaman Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title