Haberler

Kahramanmaraş'a 9 Yeni Ambulans

Sağlık Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş'a 1'i kar paletli, 9 ambulans gönderildi. Ambulansların anahtar teslimi törenine katılan Vali Şükrü Kocatepe ve AK Parti Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu kar paletli ambulansı test etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından alınarak Kahramanmaraş'a gönderilen 1'i kar paletli, 9 ambulans için 112 Acil Çağrı Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene; Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sağlık Müdürü İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Yener, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Emniyet Müdürü Metin Aşık ve sağlık görevlileri katıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, kentte sağlık alanındaki hizmetlerin arttığını belirterek, vatandaşları asılsız ihbar yapmamaları konusunda uyardı. Kentteki çağrı merkezlerine çok sayıda asılsız ihbar yapıldığına dikkat çeken Vali Kocatepe, şöyle konuştu:

"Yeni gelen 9 ambulansımızın da katılmasıyla 60 ambulansımız Kahramanmaraşlıların hizmetine sunuluyor. Allah muhtaç etmesin, sağlımızı daim kılsın. Ama ihtiyaç olduğunda da artık ambulans yaşımız son derece gençleşti ve sayısı arttı. Bundan sonra daha çok vatandaşımıza anında yetişerek onları en yakın sağlık kuruluşuna iletme konusunda imkanlarımız da gelişmiş oldu. Asılsız ihbarlar nedeniyle sağlık görevlilerimiz güçlük çekiyor. 112, 155, 110, 156 ve diğer bütün çağrı merkezlerimizin numaralarına asılsız ihbarlar geliyor. Bunlar çocuklar tarafından, bazen bilinçsiz bazen de eğlence amaçlı yapılabiliyor. Lütfen herkes çocuklarına, çevresine ve yakınlarına tembih etsin: Bu numaralar hayat kurtaran numaralar, bu bakımdan bunlar lüzumsuz kullanılmasın ve meşgul edilmesin; bu, hizmette aksamaya neden oluyor."

Vali Kocatepe, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle birlikte sağlık görevlilerine ambulansların anahtarlarını teslim etti. Anahtarların teslim edilmesinin ardından İl Müftüsü Muhammed Gevher tarafından dua edildi. Milletvekili Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu kar paletli ambulansın sürücü koltuğuna, Vali Kocatepe de yanına oturdu. Ramazanoğlu, sirenini çaldığı ambulansı bir süre sürerek test etti. - Kahramanmaraş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu Sağlık Bakanlığı Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title