Haberler

Kahraman Şehidin Kardeşi Ömer Halisdemir'in Hayatını Anlattı

Kahraman Şehidin kardeşi Ömer Halisdemir'in hayatını anlattı "Ağabeyim abdestli şehit oldu"NİĞDE - 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir üniversite öğrencilerine ağabeyinin hayatını anlattı.

Kahraman Şehidin kardeşi Ömer Halisdemir'in hayatını anlattı

"Ağabeyim abdestli şehit oldu"

NİĞDE - 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in kardeşi Soner Halisdemir üniversite öğrencilerine ağabeyinin hayatını anlattı.

"15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'i Kardeşi Anlatıyor" etkinliğine konuşmacı olarak katılan Soner Halisdemir, ağabeyi Ömer Halisdemir'in abdestli şehit olduğunu söyledi.

Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesinin Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923'te düzenlen etkinliğe, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Şener ile Prof. Dr. Murat Alp, Genel Sekreter Batuhan Taşdurmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Merdan Doğan, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Çanakkale Destanı ve 15 Temmuz gecesini anlatan video gösterimi ile başlayan program, Soner Halisdemir'in konuşmasıyla devam etti.

Ağabeyinin abdestli şehit olduğunu dile getiren Soner Halisdemir, "20 yılık görev arkadaşı anlatıyor ki, 'Cuma günü abdestimizi aldık, Cuma namazına gittik. Cumadan çıktıktan sonra Ömer Halisdemir bütün borçlarını ödedi. Cuma akşamı çayımızı içtikten sonra ben abdest alıp namaz kılacağını sonra da istirahat edeceğini söyledi.' Aslında ağabeyim son görevinde bile şehadete giderken namazını kılmış ve abdestliydi" dedi.

Ağabeyinin, çocukluğundan itibaren asker olma hayali kurduğunu belirten Soner Halisdemir, "15 temmuz gecesi ağabeyim Ömer Halisdemir, aldığı emirle çocukluğundan bugüne kadar yapmak istediğini yaptı. Ömer Halisdemir, vatanı milleti, sancağı için gönül verdiği bir generale selamını verir emrini yerine getirir. Ülkesini, vatanını bölmeye gelen bir general değil bir haindi ve Ömer Halisdemir o rütbeyi omuzda değil yüreğindeki rütbeye bakarak haini alnının ortasından vurdu." diye konuştu

Soner Halisdemir, ağabeyinin aldığı eğitimlerle ilgili şu bilgileri verdi:

"Özel Tim, Komando, Balık Adam Kursu, Paraşüt Kursu, Silah Kavrama, göğüs göğüse muharebe kursu, almıştır ve hocalık yapmıştır. Hocalık yaptığı dönemlerde de öğrencilerine öğütler vermiştir. Öğrencileri ile ağabey ile kardeş gibi davranırdı."

Ağabeyi Ömer Halisdemir'in verdiği sözleri hiçbir zaman aksatmadığına vuru yapan Soner Halisdemir, "Şehit olmasaydı iki gün sonra Çukurkuyu'ya gelip yapacağı evin temelini atacaktı. Babamı aradı ve pazar günü Çukurkuyu'ya temel atmaya geleceğini söyledi ve pazar günü de şehit olarak geldi. Verdiği sözü tuttu." şeklinde konuştu.

"Bilmeden kendi mezarlığı için fidan satın aldı"

Ramazan arefesinde memlekete gelerek şehitler için bahçesine 10 fidan alıp diktiğinden bahseden kardeş Halisdemir, "Ramazan arefesinde geldiğinde bahçesine 10 tane fidan almaya Bor'a gittik. Çukurkuyu'ya dikmek için 10 adet çam fidanı istedik. Fidan satan kişi de, onları şehitlik için dikmek istediğini söyledi. Yola çıktığımız esnada arkamızdan koştu, iki gül getirdi ve 'Bunları bir şehidin mezarının birini ayağının ucuna birini de başına dikin' dedi. O fidanlar ağabeyimin mezarına nasip oldu" diye konuştu.

Şehit Ömer Halisdemir ve annesi Fadimana Halisdemir'i anlatan video gösteriminin ardından, Soner Halisdemir'e, Ömer Halisdemir Üniversitesi Prof. Dr. Adnan Görür tarafından anı tabağı ve öğrenciler adına Üniversite Konsey Başkanı Burak Emenci tarafından da çiçek takdim edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mehmet Şener Adnan Görür Murat Alp Çukurkuyu Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
title