Haberler

Kadumi, 'Pilotlar İçin Yapılan Diplomatik Girişim Eşim İçin de Yapılsın'

Suriye Konsolosluğu önünde bir araya gelen gazeteciler, bu kez Başar Kadumi için toplandı.

Kadumi’nin eşi ve meslektaşları dün akşam serbest bırakılan iki Türk pilot için yürütülen diplomasinin Başar Kadumi için de yapılmasını talep etti.Yapılan eyleme, Başar Kadumi'nin eşi Arzu Kadumi ve bir grup gazeteci katıldı. Eyleme sinema sanatçısı Nur Sürer de katılarak destek verdi. Toplandıktan sonra kısa bir mesafe yürüyüş yapan gazeteciler, daha sonra Suriye Konsolosluğu binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Kadumi’nin eşi Arzu Kadumi, “Eşimden haber alamayalı 14 ay oldu. 20 Ağustos 2012’de gitmişti. Biz beklemeye devam ediyoruz. 14 aydır mücadelemizi bilenler, yurt içinde ve yurt dışında mücadele ettiğimizi bilenler hiçbir cevap alamadığımızı biliyorlar. Görüşmediğimiz kimse kalmadı. Hep aynı şeyleri tekrar etmek istemiyorum” dedi.Dün serbest bırakılan Türk pilotları için yapılan diplomasinin eşi için de yapılmasını isteyen Kadumi, “Dün güzel bir gelişme olmuştu. Lübnan’da kaçırılan Türk pilotlar iade edildi, yurda döndü, ailelerine, çocuklarına kavuştular. Ben televizyonda bunları ağlayarak izledim ve çocuklarıma izletmedim. Ben bu diplomasinin eşim için de yapılmasını beklerdim. Soğukkanlılığımı muhafaza etmeye çalışıyorum. O iki pilot için yapılan diplomatik girişim maalesef eşim için yapılmadı. Buna herkes şahit” diye konuştu.

KADUMİ: "BENİM EŞİM FİLİSTİNLİ OLDUĞU İÇİN Mİ BİZ BÖYLE BIRAKILDIK?"

Kadumi, sözlerine şöyle devam etti: “Benim eşim Filistinli olduğu için mi biz böyle bırakıldık. Eşim için hiçbir girişim yapılmadı. Türk vatandaşı olmadığı için mi böyle üzeri kapatıldı, üzerine gidilmedi veya bir şey biliyorlar da ümidi mi kestiler? Ben beklemeye devam ediyorum. Sabırla bekleyeceğim. Yetkililerin artık bizim durumumuzu görmesini istiyorum. Özellikle Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum. Biz hala buradayız.”Eyleme destek veren sinema sanatçısı Nur Sürer ise, “14 ay çok uzun süren bir belirsizlik. Arzu ve çocuklarının ıstırabını kim dindirecek diye düşünüyorum. Sonuç ne olursa olsun, kötü bir haber de alabiliriz ama gerçekten bu belirsizliğin ortadan kalkması gerekiyor” dedi.Grup, konsolosluk binası önünde yapılan açıklamaların ardından sessizce dağıldı.

ADNAN SULAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arzu Kadumi Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title