Haberler

Kadir Gecesinde Kadınlardan Barış Çağrısı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şevket Başak Camisi'nde ezan okunması - Kadın ve erkeklerin camiye gelişi - İmam'ın vaaz vermesi - Cemaatten bir kadın ve bir erkek ile röportaj - Kadınların dua etmesi - Teravih namazı kılınması Barış için dua ettiler Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş düzenlenen mevlit programlarına katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Şevket Başak Camisi'nde ezan okunması - Kadın ve erkeklerin camiye gelişi - İmam'ın vaaz vermesi - Cemaatten bir kadın ve bir erkek ile röportaj - Kadınların dua etmesi - Teravih namazı kılınması Barış için dua ettiler Kadir Gecesi'ni camilerde geçirmek isteyen çok sayıda vatandaş düzenlenen mevlit programlarına katıldı.Şevket Başak Camisi'ne gelen vatandaşlar, ellerini semaya açarak, Çözüm Süreci'nin barışla sonuçlanması için dua ettiklerini belirtti.Cemaatten Zahide Demir (48), Kadir Gecesi'ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.Bölgenin en çok barışa ihtiyaç duyduğunu belirten Demir, "Bu hayırlı günde barış içinde kardeşçe yaşamak için dua ediyoruz" dedi.Camilerde kardeşçe bir arada ibadet etmekten sevinç duyduklarını anlatan Demir, "Anaların gözyaşının durması, kalıcı barışın tesisi için dua ediyoruz. Artık anneler evlatlarına kavuşsun istiyoruz" ifadesini kullandı. Cemil Güzel de Kadir Gecesi'nin tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.Bu mübarek gecede barış için dua edeceklerini bildiren Güzel, "Bu gece öncelikle barışın sağlanması için dua edeceğiz. Kadir Gecesinin hürmetine inşallah Çözüm Süreci iyi bir sonuca ulaşır" diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kadir Gecesi Cemil Güzel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title