Haberler

    Kadın Konulu Toplantıda Brexit Konuşuldu

    Kuzey Londra'nın Newington Green bölgesindeki Spot Raiders salonunda düzenlenen toplantıyı, Prof. Belma Ötuş Baskett yönetti.

    Kuzey Londra'nın Newington Green bölgesindeki Spot Raiders salonunda düzenlenen toplantıyı, Prof. Belma Ötuş Baskett yönetti. Sosyolog-yazar Semra Eren Nijhar ile eğitimci Ertanç Hidayettin ise konuşmacı olarak katıldı. Dinleyiciler ise soru ve yorumlarıyla toplantıya katıldı.

    SORUNLAR ENTEGRASYONLA AŞILIR

    Sosyolog Eren-Nijhar, ' Londra'da Çok Kültürlülük- Yaşamdan Portreler' adlı kitabını imzaladığı söyleşide, Avrupa'da yaşayan Türklerin buraya geliş tarihleri, nedenleri, bulundukları ülkelerdeki sosyo-ekonomik ve kültürel konumları, göçü içeren ulus- devlet, ırkçılık, etnisite, milliyetçilik ve kimlik gibi temel kavramlar çerçevesinde karşılaştıkları sorunları ele aldığı çalışmalarını anlattı. Nijhar, bütün bu sorunların aşılabilmesinin sağlıklı entegrasyon ile mümkün olduğunu söyledi.

    IRKÇILIK KÖRÜKLENDİ

    İngiltere'deki tarihi referandumun hemen sonrasına denk gelen toplantıda 'İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı' da tartışıldı. Kararın, Türkiye'den çalışmaya İngiltere'ye gelenler için uygulanan 'Ankara Anlaşması'na ve ülke ekonomisine etki edebileceği, referandum öncesi yürütülen kampanyaların sadece göçmenler üzerinden yapılması suretiyle de ırkçılığın körüklendiğine değinildi. Londra'da çok kültürlü toplumda yaşamanın, kişilere, farklı kültürlere hoşgörüyle yaklaşmayı öğrettiği belirtildi.

    BİZLERE CİDDİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

    Toplantı sonunda katılımcılara ve konuşmacılara teşekkür eden İngiltere Kadın Platformu kurucu ve yöneticisi Nilgün Yıldırım, Londra Türk toplumunun bilgilendirilmesi ve özellikle topluma entegrasyon sürecinde destek verilmesi için sivil toplum kurumlarına ciddi görevler düştüğünü söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Londra Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title