Haberler

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonu Toplantısı

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, şu anda kamu ve özel sektörde 46 bin civarında engelli açığı bulunduğunu belirterek, işverenlerin engelli çalışanlar konusundaki ön yargılarının giderilmesi gerektiğini bildirdi.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, şu anda kamu ve özel sektörde 46 bin civarında engelli açığı bulunduğunu belirterek, işverenlerin engelli çalışanlar konusundaki ön yargılarının giderilmesi gerektiğini bildirdi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesindeki Türkiye'de Yaşayan Engelli Kadınlar ile Engellilere Bakmakta Olan Kişilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri Konulu Alt Komisyonu, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun başkanlığında toplandı.

Engelliler Konfederasyonu Başkanı İçli, her engelli grubuna ilişkin çalışmalarının bulunduğunu aktararak, engellilerin başta ulaşım olmak üzeri bir takım alanlarda sorunlar yaşadıklarını söyledi.

Türkiye'de engellilerin hakları konusunda bir kamuoyu oluşturma çabasının gerçekleştirilemediğini savunan İçli, son yıllarda engelli kamu personeli alımında ise önemli ilerlemeler gözlendiğini vurguladı.

İçli, şu anda kamu ve özel sektörde 46 bin civarında engelli açığı bulunduğunu, işverenlerin engelli çalışanlar konusundaki önyargılarının giderilmesi gerektiğini aktardı.

ÖSYM Engelli Aday İşlemleri Şube Müdürü Belma Atak, engelli adayların sınav süreçlerine ve yerleştirilmelerine ilişkin bilgiler vererek, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

2014 yılından itibaren ÖSYM'de engelli arşivi bulunduğunu dile getiren Atak, Türkiye genelinde jammer bulunan 15 merkezde, işitme cihazı kullanan engelli adayların sınavlara girebildiklerini belirtti.

Engelliler Konfederasyonu Kadından Sorumlu Başkan Yardımcısı Psikolog Şule Sepin, engellilikten kaynaklanan sorunlarının yanı sıra kadın olmalarından kaynaklı sorunlarının da bulunduğuna dikkati çekerek bilinçsizlik ve bilgisizliğin, beraberinde ayrımcılığı da getirdiğini ifade etti.

Sepin, engelli kadınları, kendi ayakları üzerinde durabilen, aldıkları desteklerle her türlü ihtiyaçlarını giderebilen bireyler olarak görmek istediklerini söyledi.

Engelli kadınların yardım almak yerine çalışmaya özendirilmesi gerektiğini kaydeden Sepin, her konuda kendini yetiştirmiş bir engelli profilinin çok daha anlamlı olduğunu dile getirdi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun ise Türkiye'de şu anda bir engelli haritasının bulunmadığına dikkati çekti.

Kaynak: AA / Politika

Turhan İçli AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title