Haberler

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Eylem

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadınlara yönelik cinayetlerde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istemiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadınlara yönelik cinayetlerde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi istemiyle Beyoğlu'nda eylem yaptı.

İstiklal Caddesi girişindeki Fransız Başkonsolosluğu önünde toplanan platform üyeleri, öldürülen kadınların fotoğrafları ve dövizlerle, sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı'na yürüdü.

Burada açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, kadına yönelik şiddetin son bulması için cezaların caydırıcı olması gerektiğini söyledi.

Kadın cinayetlerinde katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğini vurgulayan Onur, "TBMM tatile girmiş olabilir ama kadınlara yönelik şiddet ve cinayetler devam ediyor. Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için cezayı hafifletmek yerine ağırlaştırmak gerekiyor. Bu konuda bizler üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kadına şiddet uygulayanlara hak ettiği cezalar verilinceye kadar sesimizi yükselteceğiz" diye konuştu.

Platform Genel Temsilcisi Gülsüm Kav da kadın cinayetlerinde katilin cezasında indirim yapmanın erkek şiddetini aklama eğilimi olduğunu savundu.

Kav, şöyle devam etti:

"Özgecan Aslan'ın katillerine ağırlaştırılmış müebbet isteniyor ve olması gereken budur. Tek isteğimiz, kadınlarımıza kalkan ellerin hak ettiği cezayı bulması. Sırf o indirim masada durduğu için cinayetler işleniyor. Katiller öldürmek için internetten yollar arıyor. Suçu işledikten sonra nasıl indirim alacağını internetten araştırıyorlar. Cinayet işlemeyi aklına getiren erkeği o indirimler rahatlatıyor. Yeni kurulacak Meclis, cinayetlerin önüne geçmek için yeni adımlar atmalı. Kadın cinayetlerinde katillere ağırlaştırılmış müebbet hapis getirilmeli."

Kaynak: AA / Güncel

Galatasaray Meydanı İstiklal Caddesi Melda Onur Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title