Haberler

Kabine toplantısı, Beştepe'de başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve sonrası alınan kararları duyuracak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı kabinesi, Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Kabinede görüşülecek konuların başında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği, Ukrayna-Rusya savaşındaki son durum, ekonomi başlığı altında; enflasyonla mücadele, emekliler ile kamu memurlarının özlük haklarındaki düzenlemeler ve halk sağlığı konusunda koronavirüs ile birlikte maymun çiçeği salgınındaki son gelişmeler yer alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede alınan kararları canlı yayında duyuracak.

Son olarak 9 Mayıs'ta toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe'de yeniden bir araya geldi. Kritik zirveden çıkacak kararlar merakla beklenirken görüşülecek konular 4 ana başlıkta sıralanıyor.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ MASADA

Buna göre, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurmasıyla başlayan süreç, toplantının bir numaralı ana gündem maddesi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya liderleriyle yaptığı görüşmelerin detayları toplantıda değerlendirilecek.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Toplantıda ayrıca halen devam eden Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor. 24 Şubat'ta başlayan savaş son dönemde ülkenin doğu bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

EKONOMİDE YAŞANAN GELİŞMELER

Kabinede ekonomi başlığı altında 6 milyon memur ve emekliyi ilgilendiren 3600 ek göstergede yapılan çalışmalar incelenecek. Enflasyonla mücadelede gelinen son durum ise toplantıda değerlendirilecek ana gündem maddelerinden biri olacak.

KORONAVİRÜS VE MAYMUN ÇİÇEĞİ VÜRÜSÜ

Halk sağlığı konusunda ise koronavirüsle mücadelede kapsamında uygulanan toplu taşıma ve sağlık kuruluşlarındaki maske yasağının yeniden değerlendirilmesi bekleniyor. Dünyada hızla yayılarak paniğe neden olan maymun çiçeği virüsü ile ilgili de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne bilgi vereceği tahmin ediliyor.

ERDOĞAN KARARLARI DUYURACAK

Öte yandan Kabine toplantısında alınacak kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirve sonrası canlı yayında duyuracak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kabine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (5)

oguz:

sürekli ekranlarda canlı yayınlarla konuşuyor vaatler var ama bence icraat yok artık icraat zamanı gelmedi mi sürekli nutuktan dinlemekten bıktık icraat illada icraat diyoruz

85
2
yanıtYanıtla
wers:

borsaya bakın çökmüş durumda parası olan kurkorumaya geçiyor ülke kaos durumda eflasyon fırlamış akp kapalı kapılar arkasında konuşacağı şeyleri medyanın karşısında konuşuyor zaten kriz heryer tekrar krizler yaratıyor

60
4
yanıtYanıtla
zübükzade:

Millet markete müze izler gibi gidiyor dayanacak güc kalmadı 2 kişilik bir ailenin günlük 50 milyon masrafımı olur yeter artık bıktık

45
8
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Enflasyon artacak açıklanır 15 gün sonra yüzde 78 oldu diyecekler derhal seçim

36
4
yanıtYanıtla
oguz:

isterim ki sectigim başkan halkını dinlesin suriyelileri göndersin ekonomiyi düzeltsin hayat pahalılıgı son bulsun öyle pahalı kı cocuklarımıza yaz meyvesi alamıyoruz ateş pahası banane rusya ukraynadan bana ne find. isvecten krızden bunları düşünecek zamanımız mı kalıyor

22
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title