Haberler

    John Lennon'ın Evinde Yaşamak İster Misiniz?

    Gelmiş geçmiş en efsanevi müzik grubu The Beatles'ın hayranı mısınız? Peki, grubun kurucularından John Lennon'ın eski evinde yaşamak ister misiniz? Eğer bu iki soruya da cevabınız evet ise, Lennon'ın eski evininin satışa çıkarıldığını öğrenmek sizi heyecanlandırabilir. Gerçi 'ev' kelimesi sizi yanıltmasın. Bahsettiğimiz bina tam altı yatak odası bulunan bir malikane!

    Lennon'ın ilk karısı Cynthia ile 1964 yılında taşındıkları ve 1968'de boşanana kadar birlikte yaşadıkları malikane, İngiltere'nin güney doğusunda bulunan Surrey şehrinde yer alıyor. Şehrin en gözde semti olan St. George's Hill'de 1931'de inşa edilen bu büyük konak, 1,5 dönümlük bir arazinin üzerinde konumlanmış durumda.

    Bu semtte 10 sene önce yapılan bir emlak araştırması, o sene semtteki evlerin ortalama değerinin 3 milyon sterlin olduğunu ortaya çıkarmıştı. Lennon'ın malikanesinin, İngiltere'deki ortalama bir evden tam 12 kat daha büyük olduğunu da hesaba katınca, satış için neden 8,9 milyon sterlin (11,7 milyon dolar) talep edildiğini anlamak zor olmasa gerek!

    Hep karlı bir yatırım oldu

    John Lennon'un evi altı yatak odasının yanı sıra, altı salona ve devasa bir mutfağa sahip. Büyük pencerelerin önünde yer alan geniş pencereli oturma alanları, malikanenin müthiş doğa manzarasının keyfini çıkarmak için biçilmiş kaftan. Ayrıca ahşap dış cephe kaplamaları ve büyük şömineler de malikanenin bulunduğu ortama yakışmasını sağlıyor.

    Lennon 1964'te 20 bin sterlin ödeyerek aldığı bu malikaneyi dört sene sonra tam iki katı bedelle satmıştı. St. George's Hill'in bu gözde yapısı, o zamandan sonra da yıllarca karlı bir yatırım olarak defalarca el değiştirdi ve malikanenin fiyatı katlanarak arttı.

    Tabii ki birçok kez el değiştiren malikanede defalarca tadilat yapıldı ve binanın bugünkü hali, Lennon'ın elden çıkardığı zamankinden bir hayli farklı. Malikanenin bahçe düzenlemesi yıllar içinde tamamen değiştirildi. Binanın içinde yapılan en büyük değişiklikler arasında ise kapalı bir yüzme havuzu ve sinema geliyor.

    Sgt. Pepper's albümünün yazıldığı ev

    Lennon'ın bu malikanede yaşadığı yıllar, The Beatles'ın ününün zirvesinde olduğu yıllardı. Grubun sekizinci albümü olan Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band'in başta I Feel Fine, Ticket to Ride ve Norwegian Wood olmak üzere birçok hit şarkısı burada yazıldı. Malikane ayrıca The Beatles'ın efsanevi davulcusu Ringo Starr'ın o dönem yaşadığı evle aynı semtte. Dolayısıyla St. George's Hill'de ve her ne kadar sonrasında birçok tadilat geçirmiş olsa da, bu malikanede The Beatles ruhunu hala hissetmemek mümkün değil!

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    John Lennon Emlak Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title