Haberler

Jill Biden, başkanlık tarihinin ilk profesör unvanlı First Lady'si oldu

Güncelleme:

Joe Biden'ın dün resmi olarak ABD Başkanı olmasının ardından eşi Jill Biden da ABD başkanlık tarihinin "Profesör" unvanlı ilk First Lady'si oldu.

ABD'de 3 Kasım seçimlerini kazanan Joe Biden, Kongre'deki törende yemin ederek ülkenin 46. başkanı oldu. Biden'ın eşi Jill Biden ise ABD'nin yeni First Lady'si oldu.

İLK PROFESÖR UNVANLI LADY OLDU

Kısa sürede gündem olan, İngilizce Profesörü ve buz hokeyi tutkunu Jill Biden'ın iki yüksek lisans derecesi bulunuyor. Kendini ömür boyu eğitimci olarak tanımlayan Jill Biden, ilk profesör ünvanlı ve Beyaz Saray'da olduğu sürece çalışmaya devam eden ilk First Lady oldu.

Beyaz Saray'a yabancı olmayan Jilly Biden, Barrack Obama döneminde ikinci Lady olarak da çalışmıştı.

Jill Biden, başkanlık tarihinin ilk profesör unvanlı First Lady'si oldu

"ÇALIŞMAK, ÖĞRETMEK BENİM TUTKUM"

Prof. Biden'ın kadın sorunları, özellikle meme kanserini önleme konusunda bilinçlendirme, eğitimin önemini vurgulayarak ve askeri ailelere yardım konularında çalışmaları bulunuyor. Çalışmayı çok seven Jilly Biden, daha önce verdiği bir röportajda "Çalışmayı seviyorum. Sizin pek çok okuyucunuz gibi ben de çalışan bir kadınım. Öğretmek benim tutkum. Yapmayı sevdiğim şey. Kariyerim ve hayatımın gerçek bir odak noktası. Dolayısıyla başa çıkabileceğimi ve başkan eşlerinin yapmak istediği her şeyi yapabileceğimi hissediyorum" demişti.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Amerika Birleşik Devletleri Jill Biden Joe Biden Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (1)

FATİH:

Okudu da adam mı oldu?

6
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title