Haberler

    Jehan Barbur

    Jehan Barbur, son albümü "Sizler Hiç Yokken" ile 28 Ekim'de Bios Bar sahnesinde.

    Jehan Barbur, son albümü "Sizler Hiç Yokken" ile 28 Ekim'de Bios Bar sahnesinde...

    2009 yılında prodüktörlüğünü üstlendiği ilk albümü Uyan'ın ardından, 2010'da "Hayat", 2012'de "Sarı" albümlerni çıkaran Jehan Barbur'un dördüncü solo albümü "Sizler Hiç Yokken", 2014'ün Eylül ayında raflardaki yerini aldı. Albümlerinde ortak çalışmalar bulunmasına rağmen, çoğunlukla kendi söz ve bestelerine yer veren Barbur, tüm albümlerinin prodüktörlüğünü de üstlendi. 2009'da çıkardığı ilk albümünden itibaren, bir hikaye anlatıcısı olarak, çağdaş kadın ozan geleneğini sürdürme gayretinde olup, müzik dünyasında kendine özgü bir yer edindi.

    Sanatçının şarkıları ve sözleri bugüne kadar birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda kullanıldı. 2011 tiyatro sezonunda seyirci ile buluşan Özen Yula'nın yazıp yönettiği; Yetkin Dikinciler, Sema Keçik, Sinan Tuzcu, Teoman Kumbaracıbaşı, Beste Bereket ve kendisinin de rol aldığı yarı müzikal bir oyun olan "Şems! Unutma!" oyununun müziklerini besteledi, düzenlemelerini de Cenk Erdoğan ile birlikte yaptı. Oyun, 11. Direklerarası Tiyatro Seyirci Ödülleri kapsamında "En İyi Özgün Müzik" dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Aynı zamanda yine "Şems! Unutma!" adlı tiyatro oyunu ile Jehan Barbur, 2012 yılında Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde, "En İyi Tiyatro Sahne Müziği" dalında üç adaydan biri olarak gösterildi.

    2011'de gösterime giren Ümit Ünal'ın yazıp yönettiği "Nar" adlı filmde Jehan Barbur, 2011 Yeşilçam Film Akademisi Ödülleri (YEFA) kapsamında bu filmde seslendirdiği; sözü Ümit Ünal'a müziği Selim Demirdelen'e ait olan "Nar Taneleri" adlı şarkı ile "En İyi Film Şarkısı" dalında Selim Demirdelen ile birlikte ödülü paylaştı.

    2012 yılının Mart ayında vizyona giren Ali Vatansever'in yönettiği "El Yazısı" adlı filmde, sözü-müziği Nadir Göktürk'e ait "Aşk Bitti" adlı parçayı seslendiren Barbur, Behzat Ç dizisinin 2012 sezon finalindeki "Seni Seviyorum" adlı parçasına, dizinin final sahnesinde yer verildi.Barbur, kendi albümleri dışında birçok toplama albümde, film ve dizi müzikleri albümlerinde ve farklı müzisyenlerin solo albümlerinde konuk sanatçı olarak da yer aldı. Son olarak 2014 yılının sonbaharında Ada Müzik'ten  yayınlanacak olan Fırat Tanış'ın "İblis" adlı albümünün prodüktörlüğünü üstlendi.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Jehan Barbur Ümit Ünal Eylül Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title