Haberler

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü

Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nca şehit yakınları, gaziler ve ailelerine iftar verildi.

Jandarma teşkilatının 178'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Sakarya İl Jandarma Komutanlığı'nca şehit yakınları, gaziler ve ailelerine iftar verildi.

Erenler ilçesindeki İl Jandarma Komutanlığı'nda verilen iftar öncesinde Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve İl Garnizon Komutanı Albay Emin Dursun masaları gezerek gaziler ve şehit yakınlarıyla selamlaştı.

İftarın ardından konuşan Vali Coş, feragat, fedakarlık, cesaret ve kahramanlıkla hizmet eden jandarma teşkilatının kuruluş yıl dönümünün kutlandığını, aynı zamanda ramazan ayı dolayısıyla hep beraber iftar yapma imkanını elde ettiklerini söyledi.

Şehitler ile vefat eden gazileri rahmet ve şükranla andığını belirten Vali Coş, "Jandarma teşkilatımız memleketin en ücra köşesinde suç ve suçlarla mücadele eden, kanun ve nizam hakimiyetinin sağlanmasında ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün tesisinde çok büyük hizmetler yapmıştır. Memleketimizin neresinde olursa olsun verilen her türlü göreve, koşarak gözünü kırpmadan giden, 'Ölürsem şehit, kalırsam gazi' anlayışıyla hareket eden her biri gönül ve hizmet adamı olan bu kutsal ocağın değerli mensuplarına yüce Allah'tan sağlık ve esenlik diliyorum, daha nice 178 yıllar aziz milletimize ve yüce devletimize hizmet etmelerini Cenabıhak'tan temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Vali Coş, jandarma teşkilatının binlerce şehit, on binlerce gazi vererek memleketin her köşesinde kanunların, amirlerin ve devletin kendilerine verdiği görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğini ifade ederek, ramazan ayının herkese hayırla getirmesini Allah'tan dilediğini kaydetti.

İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun da jandarma teşkilatının 178'nci kuruluş yıl dönümünde beraber olmaktan heyecan ve mutluluk duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin her köşesinde görev yapan jandarmanın, kendisine verilen görevleri milletten almış olduğu destekle omuz omuza yapmanın gururunu yaşadığını belirten Dursun, şunları kaydetti:

"Jandarma, kutsal vatanımızın en ücra köşelerinde çalışan, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusudur. Jandarma teşkilatı ülkemizin bölünmez bütünlüğüne topyekun kasteden, dış odaklarca desteklenen, daimi ve harici tüm terör örgütlerine karşı özellikle FETÖ, PKK ve DEAŞ'la mücadeleye milletimizin destek ve kararlığıyla devam etmektedir. Bu mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam ettirilecektir. Gücümüzü bağrından çıktığımız asil, fedakar milletimizden ve dualarından almaktayız."

İftara Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, hakim, savcılar, gaziler, gazi ve şehit aileleri ile askeri erkan katıldı.

Program sonunda havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Avni Coş Erenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title