Haberler

İzmir Tiyatro Festivalinde Kürtçe Oyun Sahnelendi

Güncelleme:

İzmir Tiyatro Festivali kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından İki Efendinin Uşağı adlı oyun, Kürtçe sahnelendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Kürtçe sahnelenen "İki Efendinin Uşağı" adlı oyun, İzmirli tiyatroseverlerle buluştu.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf (TAKSAV) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali, Kürtçe sahnelenen bir oyuna ev sahipliği yaptı. Festivalin konuk ekiplerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun (DBŞT) Carlo Goldoni'nin eserinden Kürtçe'ye çevrilen "İki Efendinin Uşağı" adlı oyun, Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi'nde izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Rüknettin Gün'ün yönettiği ve dekor tasarımı Serdar Geren, kostüm tasarımı İsmail Oyur, ışık tasarımı Bayram Can tarafından yapılan oyunda, DBŞT oyuncuları Yavuz Akkuzu, Leyla Batği, Elvan Koçer, Rezan Kaya, Şahabettin Dağ, Özcan Ateş, Bora Çelik, Kemal Ulusoy, Vural Tantekin, Şehmus Acarcan ve Mehmet Musaoğlu rol aldı.

İlişkileri paranın belirlediği, aşkların alınıp satıldığı kısacası yegane geçer akçenin para olduğu bir dünyanın tasvir edildiği oyunda, zengin sevgililerin duygulu, romantik yaşamları karşısında, iki taraftan da para kazanarak güç yaşam koşullarını sürdürmek zorunda olan bir uşağın, doğaçlama yalanlarla durumu kurtarmaya çalışması sahnelendi.

Kürtçe bilmeyenler için Türkçe çevirisinin de sahne üstüne yansıtıldığı oyun, festival izleyicilerinden beğeni aldı. - İzmir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title