Haberler

İzmir'de ABD Milli Gün Resepsiyonu

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone: "Türkiye, en hassas konuları tartışırken ABD olarak, dost ve müttefikimiz olarak Türkiye’nin ve demokrasisinin yanında duruyor ve tüm Türk vatandaşlarının ifade özgürlüğü ile barışçıl şekilde bir araya gelmelerini destekliyoruz"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, ABD'nin, bir dost ve müttefik olarak, en hassas konuları tartışan Türkiye'nin ve demokrasisinin yanında olduğunu, tüm Tük vatandaşlarının ifade özgürlüğü ile barışçıl şekilde bir araya gelmelerini desteklediklerini söyledi.

ABD'nin kuruluşunun 237. yıldönümü nedeniyle Büyükelçi Ricciardone'nin de katılımıyla Ege Serbest Bölgesi'nde (ESBAŞ) resepsiyon verildi.

Büyükelçi Ricciardone, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından yaptığı konuşmada, 8. kez milli gün resepsiyonuna evsahipliği yapan ESBAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mary Turcer'e teşekkür ederek bu geleneği başlatan ESBAŞ'ın kurucusu Kaya Tuncer'i de rahmetle andıklarını kaydetti.

ABD'nin bağımsızlığını kazanmasının üzerinden 237 yıl geçtiğini ve ülke olarak düşünce özgürlüğünü, statükoyu eleştirse de provokatif olsa da yeni fikirleri değerlendirip test ederek kutladıklarını ifade eden Ricciardone, ABD başkanlarından John F. Kennedy'nin "Tatsız gerçekleri, yabancı fikir ve felsefeler ve rekabetçi değerleri Amerikan halkına göstermekten korkmayınız. Halkının gerçekleri ve yanlışları açık bir ortamda ayırt etmesinden korkan bir ulus kendi halkından korkan bir ulustur" sözlerini aktardı.

Türk vatandaşlarının da son dönemde, büyük bir tutkuyla kendi düşünce dünyalarında farklı görüş ve felsefeleri tartışmaya açtığına işaret eden Ricciardone, tartışmalardaki canlılığın, kendisi ve eşinin Türkiye'ye ilk geldiği 1979 yılından bu yana, ülkenin ne kadar ilerlemiş olduğunu da ortaya koyduğunu söyledi.

Ricciardone, "Siz bu hassas sorunları tartışırken, biz arkadaş ve müttefikiniz olarak, Türkiye'nin ve demokrasisinin yanında duruyor ve tüm Türk vatandaşlarının ifade özgürlüğü ile barışçıl şekilde bir araya gelmelerini destekliyoruz. Dostunuz ve müttefikiniz olarak büyük dikkat ve saygıyla söylenenleri dinliyoruz" diye konuştu.

-Atatürk'ün sözlerine atıfta bulundu

Ricciardone, ABD'li yatırımcıların da Türk halkına kulak verdiğini, bu nedenle Türkiye'de olduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ESBAŞ'taki büyük Amerikan şirketleri, tıpkı diğer tüm yabancı yatırımcılar gibi, hukukun üstünlüğünün geçerli olduğu bir demokrasi ve liberal ekonomi olarak Türkiye'nin gücü ve istikrarını her Türk vatandaşı kadar desteklemektedir. Ulusal çapta tartışmaların en yoğun ve en hassas olduğu zamanlarda bile, ülkenizin demokratik müttefikleri, Türkiye'nin demokrasisine güvenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerinden büyük cesaret alıyoruz:

(Fikir cereyanları cebir, şiddet ve kuvvetle reddedilemez. Bilakis takviye edilir. Buna karşı en müessir çare, gelen fikir cereyanına mukabil fikir cereyanı vermek, fikre fikirle mukabele etmektir)."

İstanbul Caz Festivali'nde sahne alacak New Orleans'tan "To Be Continued" orkestrasının performans sergilediği resepsiyona, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, NATO Müttefik Kara Komutanlığı Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, İzmir iş ve sanat dünyasının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Francis Ricciardone İzmir Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title