Haberler

İzmir'de 850 Bin Öğrenci Karne Aldı

İZMİR'de, 850 bin öğrenci, karnelerini alıp, yaz tatiline başlamanın heyecanını yaşadı.

İZMİR'de, 850 bin öğrenci, karnelerini alıp, yaz tatiline başlamanın heyecanını yaşadı. Bornova ilçesindeki Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu'nda ise farklı bir heyecan vardı. 7'nci sınıf öğrencilerince hazırlanıp, bastırılan 'Atasözleri ve Deyimlerle Sofralarımız' adlı kitap, satışa sunuldu. Öğrenciler, kitapları İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ve arkadaşları için imzaladı. Kitap satışından elde edilecek gelir, Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak.

İzmir'de, 2017- 2018 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla karne töreni düzenlendi. Karne töreni, bu yıl öğrencilerin 6'ncı kitaplarını çıkardığı, Bornova'daki Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu'nda, İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi'nin de katılımıyla yapıldı. 2014'ten bu yana her yıl farklı kitaplar hazırlayan ve basımını gerçekleştiren Suphi Koyuncuoğlu Ortaokulu öğrencileri, bu yıl da farklı ve anlamlı kampanyaya imza attı. Öğrenciler, yıl boyunca emek vererek, hazırladıkları 'Atasözleri ve Deyimlerle Sofralarımız' adlı kitabı okulda satışa sundu. Karne töreninde farklı bir heyecan yaşayan öğrencilere, Ömer Yahşi de destek verdi. Yahşi, 2014'ten bu yana hazırlanan kitaplar da dahil toplam 3 bin kitabın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce alınmasını kararlaştırdı. Öğrenciler, törene katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi ile İzmir Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış için kitapları imzaladı.

Törende konuşan Yahşi, "Dağıttığımız karnelerde takdir, teşekkür belgelerinin sayılarının çok olduğunu görünce, gelecek açısından ümidimiz daha da yükseliyor. Çocuklarımıza ciddi emek veren veli öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Güzel bir projeye imza attılar, fedakarlık yaptılar. Bu ülke ve bu bayrağı, bu toprakları özelde ise Mehmetçiğimizi ne kadar sevdiklerine şahitlik ettik" dedi.

5 liraya satılan kitapların gelirinin, öğrencilerin aldığı karar doğrultusunda Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacağını kaydeden Yahşi, "Ürünlerini hem bizlerin önüne çıkarıyorlar hem de elde edecekleri geliri Mehmetçiğe bağışladılar. Bu kadar hassas davrandıkları için tüm öğrencilerimizi alınlarından öpüyorum. 2018- 2019 eğitim ve öğretim yılının daha kaliteli olması için yöneticilerimiz ile birlikte bizler de okullarımızın donanımları ile fiziki imkanlarını güzelleştirmek için elimizde geleni yapacağız" diye konuştu.

Kitapların bandrollü olarak satışa sunulduğunu dile getiren Yahşi, "Bu projenin Türkiye'de güzel karşılık bulacağına eminim" dedi.

ÖĞRENCİLER GURURLU

Kitapları hazırlayan öğrencilerden Ceren İpek Bolçay, şimdiye kadar toplamda 6 kitap hazırladıklarını söyledi. Kitaplar hazırlanırken, herkesin görevlerinin belli olduğunu kaydeden Bolçay, "Bize kelimeler verildi ve biz de bu kelimeleri Türk Dil Kurumu'ndan araştırdık. Sonra hocamız bunları düzenledi" diye konuştu.

Yağmur Oral isimli öğrenci ise "Aslında çok kolaydı hazırlanışı. İş bölümü yaptık, herkes kendi görevini bildiği için hiçbir zorluk yaşamadık. Ortaokul öğrencisi olarak böyle bir projeye imza atmak çok güzel bir duygu" dedi.

Öğrencilerden Sudenaz Zafer de "13- 14 yaşlarında böyle bir çalışma içerinde yer almak harika bir duygu. Çok mutluyum. Bu duyguyu tatmak bizim için harika" diye konuştu.

Öğrencilerin hazırladığı kitaplar, yine kendileri gibi öğrenci olan diğer çocuklar tarafından satın alındı. Öğrenciler, kitaplarını imzalayarak, arkadaşlarına verdi. Tören, karnelerin dağıtılması ile son buldu.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Yahşi İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title