Haberler

İzmir'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Coşkusu (2)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI BİRLİKTE İZLEDİLER15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekrandan izlenmesiyle devam etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASINI BİRLİKTE İZLEDİLER

15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi 1'inci yıldönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki konuşmasını dev ekrandan izlenmesiyle devam etti. Cumhurbaşkanı'nın konuşmasının ardından İmam Hatip Lisesi öğrencileri adına sahneye çıkan Mücahit Baysal, Dursun Ali Erzincanlı'nın 30 Kuş şiirini okudu.

ALMANYA'DAN GELEREK NÖBETE KATILDI

Kutlamalar kapsamında 16 Temmuz sabahına kadar Konak Saat Kulesi Meydanı'nda tutulacak Demokrasi Nöbeti'ne 33 yıldır yaşadığı Almanya'nın Köln Şehrinden gelerek katılan 62 yaşındaki Türkan Şıklar, "Ben vatanımı çok seviyorum, milletimi çok seviyorum. Hain darbecilere lanet yağdırıyorum. Sürekli sosyal medyadan paylaşımlar yaparak nefretimi kusuyorum. Ben düşünüyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızdan daha iyisi yok. Atatürk birinci, ikinci Erdoğan. 33 yıldır Almanya'da yaşıyorum ve konsolosluğa giderek aslanlar gibi evet oyumu kullandım. Avrupa bizim düşmanımız. Almanya PKK ne derse kabul ediyor. Yeter ki vatanımızı kötülesinler, hepsi orada aşikar. Politika yapıyorlar kimse bir şey demiyor. Kesinlikle biz vatanımızı çok seviyoruz ama hiçbir zaman kazanamayacaklar" dedi.

15 Temmuz 2016 yılında şehit olanlar ve gaziler için nöbete geldiğini söyleyen 31 yayındaki Fırat İslamoğlu ise, "Bu şehitler ölümsüzdür, çünkü Kuran-ı Kerim'de yazıyor. Biz imanımızla savaştık, mücadele ettik. Kurtuluş Savaşımız, 19 Mayıs'a çıkışımız bunların hepsi tarihte yazıyor. Nasıl çıktık? İmanla çıktık, onurumuzla çıktık, görüşümüzle çıktık. Herkesin siyasi görüşü farklı olabilir ama 15 Temmuz gibi bir günde bu milletin yanında yer almayanlar bu milletin yüzüne nasıl bakacaklar?" diye konuştu. Meydandaki vatandaşların demokrasi nöbeti, camiden okunan selaların okunmasıyla devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Erzincanlı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Almanya Politika Güncel Haberler

title