Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesinden Su Kampanyası

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Su Tasarrufu Kampanyasının İkinci Yılında Anaokulu Öğrencileriyle Bir Araya Geldi. İzmir'deki Barajların Durumuyla İlgili Bir Açıklama Yapan Başkan Kocaoğlu, "İzmir Su Konusunda Sıkıntı Yaşamayacak" Dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, su tasarrufu kampanyasının ikinci yılında anaokulu öğrencileriyle bir araya geldi. İzmir'deki barajların durumuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Kocaoğlu, "İzmir su konusunda sıkıntı yaşamayacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan su tasarrufu kampanyasının ikinci yılında Başkan Kocaoğlu öğrencilerle bir araya geldi. İZSU Genel Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen etkinliklerde miniklere su tasarrufunun önemi hakkında bilgi verildi. İzmir'in 2008 yazı boyunca su sıkıntısı çekmeyeceğini belirten Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'deki su sıkıntısını 2006 Kasım ayında gündeme getiren, 27 Nisan 2007 tarihinde de su tasarrufu ile ilgili kampanya başlatan örnek bir belediye olduğunu ifade etti. İzmir halkının duyarlılığı ile yüzde 10 oranında tasarruf gerçekleştirildiğine dikkat çeken Kocaoğlu, "İzmir'in 160 günlük suyu var. Bu seneki rakamlara baktığımızda barajlarda yüzde 40 oranında gerileme olduğunu görüyoruz. Ama bizim sularımız büyük oranda yeraltı suları. Su sondaj sayılarını artırarak yeraltı sularıyla barajlardaki bu eksiği telafi etmeye çalışacağız. Dinlenmeye bıraktığımız su kuyularını da kullanıma sokacağız" dedi.

Bostanlı, Değirmendere ve Çamlı barajlarının tahsisiyle ilgili sorunlara da değinen Kocaoğlu, küresel ısınma nedeniyle barajların aktif hale gelebilmesi için çalışma yapıldığını ancak resmi makamlara yapılan başvurulardan olumsuz cevap alındığını belirtti. Çamlı Barajı için ÇED raporuna müracaat edildiğini, diğer barajlar için de baraj yatakları içinde kalan yerlerin tahsisi konusunda Orman Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapıldığını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Projeler zaten hazırdı ancak ne Milli Emlak ne de Orman Genel Müdürlüğü'nden tahsis gelmedi. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Çamlı için tahsis gelmedi. Tekrar müracaat edeceğiz. Bu barajları yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Yiğitler Barajı'nın durumuyla ilgili de bilgi veren Başkan Kocaoğlu, Yiğitler Barajı'na Kemalpaşa Belediyesi'nin ortak olacağı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirterek, hiçbir kişi ve kurumun ortak olma hakkı ve hukukunun olmadığını söyledi. Tahtalı Barajı'nın doluluk oranının ise yüzde 17 olduğunu belirten Kocaoğlu, yeraltı kaynaklarında bir azalma olmadığını ve mücadeleyi sürdüreceklerini anlattı.

Su tasarrufu kampanyasının simgesi "Şıpşıp" ile tanışan minik öğrenciler ise, su dağıtım merkezinde kampanya kapsamında hazırlanan animasyonları izledi. Su tasarrufunun çok önemli olduğunu belirten öğrenciler, "Suları açık bırakan anne ve babamızı uyaracağız. Suları boşa akıtmamalıyız, yoksa dünyamız kararır" dediler.

(YB-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title