Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Cenaze Hizmetlerini Kolaylaştırıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 İlçe ve 38 İlk Kademe Belediyesinin Sınırlarına Dahil Olmasıyla, Cenazelerin Nakil ve Defin İşlemleriyle İlgili Hizmetlerine Devam Ediyor. İlçe Belediye ve Beldelerinde İkamet Eden Vatandaşlar, Cenaze İşlemleri İçin Şehir Merkezine Gelmek Zorunda Kalmayacaklar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 ilçe ve 38 ilk kademe belediyesinin sınırlarına dahil olmasıyla, cenazelerin nakil ve defin işlemleriyle ilgili hizmetlerine devam ediyor. İlçe belediye ve beldelerinde ikamet eden vatandaşlar, cenaze işlemleri için şehir merkezine gelmek zorunda kalmayacaklar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, cenazelerin defin işlemlerini kolaylaştırabilmek için yeni gasilhaneler açılacağı belirtilirken, 5 yeni cenaze aracını da hizmete girdiği belirtildi.

Açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü'nün şubesi olarak hizmet verecek gasilhanelerle, ilçe belediye ve beldelerinde ikamet eden vatandaşlar, cenaze işlemleri için şehir merkezine gelmek zorunda kalmayacakları belirtildi.

Açıklamada, Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı olan Konak, Karşıyaka, Buca ve Narlıdere Cenaze Hizmetleri şeflikleriyle metropol alandaki toplam 42 mezarlıkta Konak, Bornova, Karşıyaka, Çiğli, Buca, Gaziemir, Kaynaklar, Sarnıç, Narlıdere, Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe ilçelerine hizmet verildiği belirtildi.

HANGİ BELDE HANGİ GASİLHANEDEN YARARLANACAK

5216 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile Seferihisar, Urla, Menderes, Bayındır ve Ayrancılar'da Cenaze İşleri Şeflikleri oluşturulacağı bildirildi. Oluşturulan gasilhane Seferihisar ilçesi ile Doğanbey, Ürkmez, Yelki beldelerine hizmet verirken, Urla gasilhanesinden Urla ilçesi ile Mordoğan beldesi halkına, Menderes'te hazırlanan gasilhanede Menderes ilçesi, Değirmendere, Görece, Oğlanağası, Tekeli, Özdere ve Gümüldür Bayındır ilçesi ile Canlı ve Çırpı beldeleri Bayındır gasilhanesinden, Ayrancılar beldesi halkı ise Ayrancılar gasilhanesini faydalanacaklar.

Cenaze hizmetlerinin iyileştirilmesi kapsamında Kemalpaşa, Torbalı, Foça, Aliağa, Menemen ve Selçuk'ta olmak üzere toplam 6 gasilhane şefliği daha kurulacağı açılkandı. Vatandaşlara cenaze hizmetlerinin yerinde verilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar tamamlandığında Kemalpaşa gasilhanesi ile Kemalpaşa ilçesi, Armutlu, Ören, Yukarı Kızılca, Bağyurdu ve Ulucak beldelerine hizmet götürüleceği, Torbalı'da yapılacak gasilhaneden Torbalı ilçesi ile Çaybaşı, Karakuyu, Pancar, Subaşı ve Yazıbaşı beldelerinde oturan vatandaşlar; Foça gasilhanesinden ise Foça ilçesi ile Bağarası, Gerenköy ve Yeni Foça beldesinde oturanların yararlanacağı bildirildi. Menemen'de yapılacak olan gasilhane Menemen ilçesi ile Emiralem, Asarlık, Harmandalı, Koyundere, Maltepe, Seyrek, Türkeli, Ulukent ve Sasalı beldelerine hizmet götürecek. Ayrıca Aliağa'da hazırlanacak olan gasilhanede Aliağa ilçesi ve Helvacı beldesindeki vatandaşların, Selçuk gasilhanesinde de Selçuk'ta oturanların cenaze işlemleri yapılacak.

DEFİN HİZMETİ ÜCRETLERİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Metropol alan dahilinde yapılmakta olan defin hizmetleri çok cüzi rakamlarla gerçekleştirileceği belirtilirken 0-8 yaş arası cenazeler 20 YTL, 8 yaş üstü cenazeler ise 40 YTL olarak ücretlendirildiği ifade edildi. Bu ücretlere cenazenin evden morglara alınması, yıkanıp kefenlenmesi, gömüleceği mezara konacağı tahtalarını verilmesi, camilere ve gömü yapılacak mezarlara nakli, mezarının kazılması, gömünün yapılıp, ruhsatlandırılması işlemleri dahil olduğu belirtildi.

5 YENİ CENAZE ARACI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından satın alınan 5 adet kapalı tip, beyaz renkte, 4 cenazeyi aynı anda taşıyabilecek kapasitedeki aracın filoya eklenmesiyle, 38 olan araç sayısı 43'e çıktı.

2007 yılı içinde 10 yeni cenaze aracı daha satın alınacağını kaydeden Büyükşehir yetkilileri, söz konusu bu araçlara ilçe belediyelerine ait 9 araç ile İzelman Genel Müdürlüğü'ne ait şehirlerarası nakillerde çalışan 2 aracın da eklenmesiyle İzmir'deki cenaze aracı sayısının 64'e ulaşacağını açıkladı.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title