Haberler

İzmir: Alaçatı'da Festival Heyecanı

İzmir'in Alaçatı Beldesi'nde bu yıl 12.'si düzenlenecek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 20 Haziran'da başlıyor.

İzmir'in Alaçatı Beldesi'nde bu yıl 12.'si düzenlenecek Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 20 Haziran'da başlıyor.

1990 yılında başlayan ve 10 yıl aralıksız devam ettikten sonra 5 yıl ara verilen festival, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç'ın gayretiyle bu yıl yeniden gerçekleştirilecek. Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Bu yıl 12.'sini gerçekleştireceğimiz etkinlik, Alaçatı'ya mal olmuş uluslararası bir kültür-sanat organizasyonudur. Geçtiğimiz 5 yıllık süre zarfınca bazı nedenlerle gerçekleştirilemedi. Ancak bugün yine, yerli-yabancı 8 tiyatro grubu, bir filarmoni orkestrasıyla festivali yeniden sanatseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Festivalin özlemlere ışık tutması dileğiyle herkesi etkinliklerimize davet ediyorum" dedi.

Alaçatı Belediyesi ile Devlet Tiyatroları Opera ve Bale Çalışanları Vakfı'nın (TOBAV) ortaklaşa düzenlediği festivale, Bursa Devlet Tiyatrosu "Otobüs Durağında Üç Bencil", Polis Amca İlköğretim Okulu "Söz mü?" adlı oyunla katılıyor. İsrail, Japonya, Rusya ve Romanya'dan ekiplerin de oyunlarıyla renk katacağı festivalde, Alaçatı Meydanı'nda "Çocuk Tiyatrosunda Gelişim ve Demokrasi" üzerine atölye çalışması yapılacak. Festival, 24 Haziran 2006 Cumartesi günü saat 21.30'da Tekfen Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle sona erecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title