Haberler

İzinsiz Yürüyüş Yapan HDP'li Gruba Polis Müdahalesi

Güncelleme:

Şişli'de, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasını protesto ettikten sonra izinsiz yürümek isteyen HDP'li gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

HDP, Diyarbakır Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını Şişli Camii önünde protesto etti. Slogan atılmasına izin vermeyen polis, grubu biber gazı kullanarak dağıttı.

YÜKSEKDAĞ VE KAYA DA KATILDI

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın gözaltına alınmasını protesto eden bir grup HDP'li Şişli Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya ve HDP İl Yönetiminden yetkililer de katıldı.

BİBER GAZIYLA MÜDAHALE EDİLDİ

Basın açıklamasının ardından polis ekipleri grubu taşkınlık çıkarmadan dağılmaları konusunda uyardı. Abide-i Hürriyet Caddesi'nden Mecidiyeköy yönüne doğru yürüyen eylemciler, tekrar slogan atmaya başladı. Bir kez daha eylemcileri uyaran polis, sloganların devam etmesi üzerine müdahalede bulundu. Biber gazlı müdahalenin ardından eylemciler dağıldı.

KOCAELİ'DE MÜDAHALE

Kocaeli'de HDP Darıca İlçe Başkanlığı'nda bir araya gelen HDP'liler, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile Eş Başkanı Fırat Anlı'nın gözaltına alınması nedeniyle basın açıklamasında bulunmak istedi. Parti binasının önünde önlem polis ekipleri, basın açıklamasına izin vermedi.

TAŞ VE BİLARDO TOPU ATTILAR

Polis yetkilileri, parti yöneticilerini açıklamalarını parti binasında yapmaları konusunda uyardı. Bu sırada, parti binasına gelen bir grup sloganlar atarak, polise saldırdı. Taş, bilardo topu ve sandalyelerin üzerlerine atılması üzerine polis müdahalede bulundu.

İL BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Polis, çembere aldığı partililerden 19 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP Kocaeli İl Başkanı İbrahim Ergin, HDP Gebze İlçe Başkanı Mustafa Altınbaş ve HDP Darıca İlçe Başkanı Hasan Gökçen de bulunurken, İbrahim Ergin gözaltına alınırken bir polisin copla vurduğu görüldü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İstanbul Şişli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title