Haberler

ITUC'den HAK-İŞ'e teşekkür

Güncelleme:

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve ITUC Asya ve Pasifik Bölge Örgütü (ITUC-AP) gibi uluslararası sendikal kuruluşlar, HAK-İŞ'e Covid-19'a karşı mücadelede sendikal liderliği için teşekkür etti.

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve ITUC Asya ve Pasifik Bölge Örgütü (ITUC-AP) gibi uluslararası sendikal kuruluşlar, HAK-İŞ'e Covid-19'a karşı mücadelede sendikal liderliği için teşekkür etti.

Korona virüs salgını ile mücadele sürecinde iş sağlığı ve güvenliği konusunun çalışma hayatı için önemi bir kez daha gündeme geldi. ITUC ve ITUC-AP gibi uluslararası sendikal kuruluşlar, HAK-İŞ'e Covid-19'a karşı mücadelede sendikal liderliği için teşekkür etti. HAK-İŞ'ten yapılan açıklamada, "HAK-İŞ olarak iş sağlığı ve güvenliğini temel insan hakkı olarak görmekteyiz. Bu çerçeve iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin konuları bir raporda toplayarak üyesi olduğumuz uluslararası sivil toplum kuruluşlarına da ilettik. Bugüne kadar salgınla mücadele konusunda devletimizin hayata geçirdiği ekonomik ve sosyal tedbirleri, HAK-İŞ olarak sunduğumuz öneri ve talepleri uluslararası kuruluşlar ile periyodik olarak paylaştık. Konfederasyonumuz tarafından hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Raporu'nda Covid-19 hastalığının özellikle sağlık sektöründe çalışanlar için 'meslek hastalığı' olarak sayılması hususuna değindik. Bu konuda Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC'un da hükümetlere yaptığı 'Covid-19 meslek hastalığı olarak sayılmalıdır' çağrısına da raporumuzda yer verdik" denildi.

Raporun üyesi olunan ITUC, ETUC, ITUC-AP ve ILO ile paylaşılmasından sonra ilgili kurumların yöneticilerden olumlu mesajlar geldiği belirtilen açıklamada, ITUC Genel Sekreteri Sharan Burrow'un "Teşekkür ederim ve hepinizi kutluyorum. Bu zor zamanlarda sendika liderliği yapmak çok önemlidir. İş yerlerinin yeniden açılması ile ilgili birtakım ilkeler oluşturmak için çalışıyoruz ve bugüne kadar yapılan en iyi uygulamalardan örnek alıyoruz. Yeni bir sosyal sözleşmenin merkezi olacak bu iyileştirme ve toparlanma yöntemlerini de aklımızdan hiç çıkarmayalım" mesajını kendilerine ilettiği aktarıldı.

ITUC-AP Genel Sekreteri Shoya Yoshida ise, HAK-İŞ'e, "Değerli arkadaşlar bulunduğumuz mevcut durumda hepinizin iyi olmasını umuyorum. Yaptığınız güncellemelerden ötürü çok teşekkür ediyorum ve yaptığınız çalışmalarınızla gurur duyuyorum. Özellikle sağlık çalışanlarını korumak için verdiğiniz emekleri çok takdir ediyorum" mesajını gönderdi.

(Neşra Durmaz/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title