Haberler

İtfaiyecilik Haftası ne zaman? İtfaiyeciler Haftası nedir? Tulumbacılar kimdir?

Güncelleme:

İtfaiye teşkilatının yaş gününü kutladığı İtfaiyecilik Haftası kapsamında her yıl etkinlikler düzenlenmektedir. Peki, İtfaiyeciler Haftası nedir? İtfaiyecilik Haftası ne zaman kutlanır? İtfaiye örgütü ne zaman ortaya çıktı?

İtfaiye teşkilatının yıl dönümü olarak kutlanan İtfaiyecilik Haftası, Yangından Korunma Haftası ve İtfaiyeciler Haftası olarak da adlandırılır. İtfaiye teşkilatının yaş gününü kutladığı İtfaiyecilik Haftası kapsamında her yıl etkinlikler düzenlenmektedir. Peki, İtfaiyeciler Haftası nedir? İtfaiyecilik Haftası ne zaman kutlanır? İtfaiye örgütü ne zaman ortaya çıktı?

İTFAİYECİLER HAFTASI NEDİR?

Ülkemizde 25 Eylül haftası, Yangın Haftası olarak kutlanır. Bu hafta boyunca halk bu konuda bilgilendirilir.

İTFAİYECİLİK HAFTASI NE ZAMAN KUTLANIR?

Türkiye'de her yıl 25 Eylül - 1 Ekim aralığında kutlanan İtfaiyecilik Haftası, Yangın Haftası olarak da anılır ve kutlanır. Bu hafta aralığında yayın organları ile halka, okullarda öğrencilere yangının zararları anlatılır. Buna ek olarak yangından korunma yolları ve alınması gereken önlemler halka belirtilir.

Yangından Korunma Haftası ya da İtfaiyecilik Haftası 25 Eylül ile 1 Ekim tarihleri arasındaki haftada kutlanır.

İLK İTFAİYE TEŞKİLATI NASIL VE NE ZAMAN OLUŞTU?

Türkiye'de ilk yangın söndürme örgütü 25 Ekim 1714 yılında Dergah-ı Ali Tulumbacı Ocağı olarak kuruldu.

Cumhuriyet dönemiyle birlikte yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi. İtfaiyecilik Haftası, yangının zararlarının anlatıldı, yangından korunmanın yolları gibi konular anlatılarak halkın bilinçlendirildiği haftadır.

Eski zamanlarda kentin yüksek bir binasının tepesinde ya da yangın gözlemek için özel olarak yapılmış bir kulede gözcü bulundurularak yangın gözlenirdi.

TULUMBACILAR KİMDİR?

Ülkemizde itfaiye örgütü kurulmadan önce biri, Fransa'da gördüğü Didon denilen yangın tulumbasından esinlenerek, ilk yangın söndürme aracını ortaya çıkardı. Tulumbayı taşıyan, yangını söndüren kişilere ise Tulumbacı denirdi. Her mahallenin tulumbacıları ayrıydı ve kentin bir yerinde yangın çıkınca, tulumbacılar, tulumbalarını sırtlarına alır, bağıra bağıra koşarak yangın yerine giderlerdi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

yangından korunma haftası İtfaiye Eylül Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title