Haberler

İtalya'dan, Türkiye'deki Suriyeli Sığınmacılara Yardım

İtalya, Türkiye'ye sığınan onbinlerce Suriyeli için 30 tonu bulan yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.

İtalya, Türkiye'ye sığınan onbinlerce Suriyeli için 30 tonu bulan yardım malzemesi gönderildiğini bildirdi.

İtalyan diplomasisinin merkezi Farnesina'dan yapılan açıklamada, Brindisi kentindeki Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Üssü'nden battaniye, çadır, sağlık ve hijyen ekipmanları, jeneratör, soba, prefabrik modüller ile yemek hazırlama araç-gereçlerinden oluşan toplam 30 tonluk yardım malzemesini taşıyan bir uçağın Türkiye'ye gönderildiği ve yardımların Türk Kızılayı'na teslim edileceği belirtildi.

Açıklamada, İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi'nin, "Suriye içinde yaklaşık 1,5 milyon insanın yerinden olmasına ve komşu ülkeler Türkiye, Ürdün ve Lübnan'a etkisi artarak devam eden mülteci akını karşısında, gözlerimizi kapalı tutamayız" yönündeki ifadesine yer verildi.

Terzi, evlerini terk ederek komşu ülkelere sığınan Suriye halkına, İtalya'nın yardımının devam edeceğini vurguladı.

Yardımın hayata geçmesinin İtalya Dışişleri Bakanı Terzi ile Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu'nun mutabakata varmasıyla gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada yardımların, Suriye krizinin dramatik insani sonuçlarına, İtalya'nın verdiği yanıt olduğu dile getirildi.

Bakanlığın açıklamasında, Türkiye'ye bugüne kadar 80 bin Suriyelinin sığındığı, bunların yaklaşık 35 bininin sadece son ay içerisinde sınırdan geçiş yaptığı, 9 bin kişinin daha Türkiye'deki kamplara kabul edilmeyi beklediği kaydedildi.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: Murat Taydaş - ROMA

Kaynak: AA / Güncel

Brindisi Türkiye Suriye İtalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title