Haberler

İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlandı

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarafından Kabulünün Yıldönümü Gümüşhane'de Düzenlenen Bir Dizi Etkinlikle Kutlandı.

İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıldönümü Gümüşhane'de düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Harşit Lisesi ve Fatih İmam-Hatip Lisesi'nce düzenlenen program Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Yiğit, Emniyet Müdürü Kamil Şanlı, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yılmazer, il yöneticileri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Fatih İmam-Hatip Lisesi Müdürü Cemal Karabulut İstiklal Marşı'nın Kurtuluş Savaşı'ndan başarıyla çıkan Türk Milleti'nin haykırışı olduğunu ifade ederek: "İstiklal Marşı millet olarak hakkımızda verilen idam fermanını, her şeyi göze alarak yırtmanın, bağımsızlığımızı tüm dünyaya ilan ve kabul ettirmenin sembolüdür. Bayrağımız ve İstiklal Marşımız, milletimizi tek fikir, tek amaç etrafında birleştiren milli değerlerimizdir. İstiklal Marşının her kelimesinde, aziz milletimizin ocağından çıkan şehir ve gazilerin emaneti vardır."dedi.

Programda daha sonra bayrak şiirleri, slayt gösterisi ve İstiklal Marşı'yla ilgili bir gösteri gerçekleştirildi.

(RE-İRT-Y) 12.03.2008 16:17 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title