Haberler

İstanbul'un En Ucuz Konut Alabileceğiniz İlçeleri

Güncelleme:

Yapılan araştırmaya göre, İstanbul'da en ucuz evler sırasıyla, Esenyurt, Arnavutköy, Beylikdüzü, Avcılar, Sancaktepe, Silivri, Çatalca, Sultangazi, Başakşehir ve Sultanbeyli'de yer alıyor.

"Taşı toprağı altın" denen İstanbul'da ev sahibi olmak git gide zorlaşıyor. Sınırlı arsa arzı ve kentsel dönüşümün etkisiyle şehrin merkezi ilçelerinde fiyatlar tırmanırken, dar ve orta gelirli için seçenekler daralıyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi (TUVİMER) İstanbul'da ev sahibi olunacak en ucuz 10 adresi araştırdı.

EN PAHALI İLÇE BEŞİKTAŞ

Yapılan araştırma gösteriyor ki orta, hatta orta üstü gelirli vatandaş için şehrin merkezi lokasyonlarında ev sahibi olmak hayal oldu. Hem Avrupa hem de Anadolu yakasında şehrin gelişim çeperleri bu gelir grubu için öne çıkıyor 0-5 yaş arası binalarda ev uygun fiyatlı ev Esenyurt'ta yer alırken, bu bölgede dahi 100 metrekare bir evin fiyatı 218 bini aşıyor. İstanbul'da en pahalı ilçe olarak ise Beşiktaş öne çıkıyor. Beşiktaş'ta ise metrekare fiyatı 18 bini aşıyor ve en ucuz ilçenin 8 katının da üstüne çıkıyor.

KİRA 800 TL'DEN BAŞLIYOR

Alt gelir grubu ise mecburen kiracı oluyor. Kira fiyatlarına baktığımızda da benzer bir tablo ortaya çıkıyor. Türkiye Veri İşleme Merkezi Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Ömer Türkoğlu, "Dar gelirli vatandaşların tercih ettiği ilçelerde 100 metrekare bir evin kirası 800 lira ile 1250 lira arasında değişiyor. Ortalama metrekare kira bedeli Arnavutköy ve Çatalca için 8 lira, Esenyurt ve Sultangazi için 10 lira, Avcılar, Beylikdüzü, Çekmeköy, Esenler ve Sultanbeyli için 11 lira, Başakşehir için de 12 lira" diye konuştu.

KONUTA TALEP SÜRÜYOR

Hem İstanbul hem de ülke genelinde konuta talep hala canlı, ancak vatandaş alım gücüne uygun seçenek bulmakta zorlanıyor. Dar ve orta gelirli vatandaş uygun fiyatlı konut projelerine yoğun ilgi gösteriyor. Bunu kura ile satışa sunulan projelerden anlamak mümkün. Son olarak TOKİ aylık 603 liradan başlayan taksitle orta gelirli vatandaşa Kayaşehir'de konut imkânı sunduğunu açıkladı. Kura ile sahibini bulacak 1892 eve başvurular 5 Eylül'de yapılacak. Resmi başvuru başlamadığı halde 2 günde fırsatı duyan 3 bin vatandaş TOKİ'nin bilgilendirme merkezine başvurdu. (Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Beylikdüzü Arnavutköy Esenyurt İstanbul Emlak Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title