Haberler

Kuraklık korkusu yaşayan İstanbulluları sevindiren haber! Barajlardaki su seviyesi %40'ı aştı

Güncelleme:

İstanbul'un barajlarında doluluk oranlarında artış devam ediyor. İSKİ verilerine göre barajlardaki doluluk oranı 22 günde 2 kat arttı ve yüzde 40,39'a ulaştı. Kuruyan alanların yeniden suyla dolmaya başladığı gözlemlendi. Öte yandan geçen yıl bu zamanlarda barajların doluluk seviyesi ise yüzde 56.74 olarak kayıtlara geçmişti.

İstanbul'da son yıllarda beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle kuraklık tehlikesi ciddi bir şekilde hissedilmeye başlanırken, son haftalarda kar yağışı ve yağmur yağışları barajlardaki doluluk seviyesini yükseltti. 9 Ocak 2021 tarihinde yüzde 19,16'ya kadar düşen oran son zamanlardaki en düşük seviye olarak kayıtlara geçti.

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI %40,39'A YÜKSELDİ

22 günlük süreçte İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 40,39'a ulaştı. Bu süreçte doluluk oranındaki yüzde 21,23'lük artışla birlikte barajlardaki su iki katından fazla yükselmiş oldu.

İstanbul barajlarındaki doluluk oranlarında son durum: 40,39'a yükseldi

TERKOS %39'A, ALİBEYKÖY İSE %51'E YÜKSELDİ

İstanbul'un önemli ve büyük barajlarından Terkos'ta doluluk oranı 39,74'e yükseldi. Alibeyköy Barajı'nda ise su seviyesi yüzde 51,65 olarak ölçüldü. Her iki barajda da eskiden kuruyan alanlar yeniden suyla dolmaya başladı.

İstanbul barajlarının bugün itibarıyla doluluk oranları şöyle:

  1. Ömerli Barajı doluluk oranı yüzde 44,56
  2. Pabuçdere Barajı doluluk oranı yüzde 13,55
  3. Sazlıdere Barajı doluluk oranı yüzde 18,83
  4. Büyükçekmece Barajı doluluk oranı yüzde 43,26
  5. Kazandere Barajı doluluk oranı yüzde 47,58
  6. Elmalı Barajı doluluk oranı yüzde 45,57
  7. Darlık Barajı doluluk oranı yüzde 54,18
  8. Istrancalar Barajı doluluk oranı yüzde 63,24

GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNDE DOLULUK ORANI %56,74 OLMUŞTU

Öte yandan 31.01.2021 tarihindeki yüzde 40,39'luk baraj seviyesi son yılların en düşük oranı olarak kayıtlara geçti. Bir önceki dönemde yüzde 56,74 olan doluluk oranı, 31.01.2019 tarihinde yüzde 90,35 olmuştu. Ayrınca, 31.01.2014'teki yüzde 33,29'luk seviye son 10 yılın en düşük seviyesi oldu.

İstanbul barajlarındaki doluluk oranlarında son durum: 40,39'a yükseldi

SON 4 GÜNDE 53 MİLYON METREKÜPLÜ ARTIŞ OLDU

Kente su sağlayan baraj ve göletler, 868 milyon 683 bin metreküp su biriktirme hacmine sahipken, su miktarı son 4 günde 53 milyon metreküp artış göstererek 350 milyon metreküp seviyesine yükseldi.

Kaynak: AA / Yaşam

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (10)

MALATYALI:

İSTANBULLU BU DURUMA ŞÜKÜR EDEBİLECEKMİ

9
11
yanıtYanıtla
Vijdan:

Allah var gam ve endise yok... Felaket tellaleri susar insallah...

16
0
yanıtYanıtla
Haydari:

Çatı yağmur suyu toplama sistemi kurulmalı

7
7
yanıtYanıtla
botan:

dünyanin ?70si su, bence türkiye ufo yapacagina, deniz suyunu icme suyuna cevirecek bir makine yapsa daha mantikli olur

7
7
yanıtYanıtla
Mutlu:

Birileri şimdi üzülmüştür ,İstanbul’un suyu bitecek diye seviniyorlardı

4
1
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Su bitse başkandan bilirlerdi eee Allah var gam yok

3
0
yanıtYanıtla
hımmm:

su bulunur idare edilir . derdim o değil. derdim hiç bir medya portalında yok yok. en küçük bir sarsıntıda yıkılacak binalar var. çoğunlukla kiracılar oturuyor. hani nerede bina deprem kimlik kartları. insanlar bilsin nasıl bir binada oturduklarını. savaşımı buradan başlatıyorum. bakalım sesimi duyan olacak mı.

3
0
yanıtYanıtla
Brütüs:

Deniz suyunu içme suyuna çeviren istem yıllardır ülkemizde var. Adına Reverse Osmoz teknolojisi. Yani ters Osmoz. Sistem çok pahalı. Bir çok kurum da, teknelerler de ayrıca kullanılıyor. Ancak Deniz suyunu arıtıp, temiz su haline getirerek, şehre vermek ağır bir maliyet getirir.

2
0
yanıtYanıtla
su demek hayat demek:

İnşallah daha da artacak zaten de artmasına duacıyız susuzluk kadar kötü bir şey yok çok eskiden günlerce su kesintileri elektrik kesintileri yaşamıştık çok berbat kötü günlerdi İstanbullu değiliz fakat hiç bir vatandaşımızın susuz kalmasını asla istemeyiz yalnız İstanbullular suları tasarruflu kullanırlarsa kendileri ve gelecekteki günler açısından çok iyi olur aşırı nüfusu şişmiş kontrolden çıkmış bir şehir

2
0
yanıtYanıtla
Gakgo:

Barajlar tam dolu olduğunda üstünden boşa akan su bir depolama sistemi ile saklanması halinde kulaklıkta depolanan su kullanılır!

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title